Hlavní obsah

„Bojíme se, má pokoj s balkonem,“ volali z hotelu krátce před smrtí Liama Payna

Argentinská policie zveřejnila záznam tísňového volání z hotelu CasaSur v Buenos Aires, ve kterém zaměstnanec hotelu žádá o urgentní vyslání pomoci. Hotelový recepční v hovoru informoval o agresivním muži, který by mohl být pod vlivem návykových látek. Nedlouho poté byl britský zpěvák hudební skupiny One Direction Liam Payne nalezen mrtvý.

Máme tu hosta pod vlivem drog a alkoholu, volal recepční krátce před Payneovou smrtí na tísňovou linkuVideo: Reuters

Článek

Jedenatřicetiletý Liam Payne, který se celosvětově proslavil jako zpěvák chlapecké skupiny One Direction, spadl z balkonu hotelového pokoje v Buenos Aires. Dva dny po jeho smrti fanoušci z celého světa truchlí, před hotelem CasaSur vzniklo pietní místo. Argentinská policie teď zveřejnila záznam hovoru krizové linky z tragického večera.

Na zvukovém záznamu je slyšet, jak pracovník žádá o vyslání policie a zdravotníků na místo: „Když je zrovna při smyslech, ničí celý pokoj. Potřebujeme, abyste sem někoho poslali,“ řekl pracovník. Při hovoru také projevil obavy o zpěvákovu bezpečnost. „Má pokoj s balkonem a my se trochu bojíme, aby neudělal něco, co ho ohrozí na životě,“ řekl.

Když policie dorazila, manažer hotelu oznámil, že slyšel hlasitou ránu z nádvoří hotelu. Strážníci krátce nato zjistili, že zpěvák spadl z balkonu svého pokoje. Pracovníkům záchranné služby se už nepodařilo mu pomoct.

Liam Payne zveřejnil ve dnech před smrtí videa z Argentiny. V hotelu se choval nevyzpytatelně

Hudba

„Vše nasvědčuje tomu, že hudebník byl v době pádu sám a měl určitý záchvat v důsledku užívání návykových látek,“ uvádí server El Mundo s odvoláním na prohlášení policie. V místnosti byly mimo jiné rozházeny volně prodejné léky a léky na úzkost. Na nádvoří hotelu kriminalisté našli láhev whisky, zapalovač a mobilní telefon.

Pitva prokázala, že zpěvák po pádu ze třetího podlaží utrpěl mnohočetná poranění, včetně vnitřního krvácení. Potvrdila také nález alkoholu a drog v krvi, načež policie uvedla, že Payne mohl spadnout ve stavu polovičního nebo úplného bezvědomí. V jeho hotelovém pokoji nalezli nepořádek a rozbitý nábytek.

Foto: Tomas Cuesta, Reuters

Fanoušci v Buenos Aires

Payne bojoval s návykovými látkami několik let. K užívání se přiznal v podcastu Diary of a CEO už v roce 2021, uvádí deník New York Post. „Jak moc jsem na dně? Nikdy byste to nepoznali. Umím to velmi dobře skrývat,“ řekl moderátorovi. V červenci 2023 zpěvák nastoupil na stodenní léčbu do zdravotnického zařízení v Louisianě, píše deník The Mirror.

Zpěvák byl jedním z pěti členů britské skupiny One Direction, která vznikla v roce 2010 v návaznosti na vystoupení členů v soutěži The X Factor. Šest let poté se skupina rozešla a Payne vydal své sólové album. Vydání druhého alba kvůli svým problémům odkládal.

Payne do Buenos Aires přijel navštívit svého bývalého kolegu z One Direction, Nialla Horana. Okolnosti jeho smrti kriminální policie stále vyšetřuje, zapojení další osoby do incidentu je podle nich ale nepravděpodobné.

FOTO: Fanynky po celém světě oplakávají smrt Liama Payna

Hudba

Výběr článků

Načítám