Hlavní obsah

Boeingu po startu šlehaly jiskry z motoru. Než se vrátil, kroužil dvě hodiny nad městem

Hajdarábád

Okamžiky hrůzy prožívali ve čtvrtek cestující letadla společnosti Malaysia Airlines na lince z indického Hajdarábádu do malajsijské metropole Kuala Lumpuru. Brzy po startu začaly z jednoho motoru šlehat jiskry, načež se Boeing 737 musel otočit nazpět a nouzově přistát na výchozím letišti.

Z motoru Boeingu 737 šlehaly za letu jiskry, letadlo muselo nouzově přistát zpátky v IndiiVideo: Newsflare, AP

Článek

Letadlo podle deníku India Today odstartovalo z Hajdarábádu tři čtvrtě hodiny po půlnoci místního času. Komplikace se dostavily krátce po vzletu.

„Dvacet minut po zahájení letu jsme slyšeli ránu. Letadlo se najednou otřáslo a cítili jsme, že zpomalujeme,“ vylíčila situaci jedna ze 138 cestujících Shristi Guptaová. „Jídlo, které nám do té doby roznesli, nám zase sebrali a vyzvali nás, abychom si zapnuli bezpečnostní pásy. Bylo nám řečeno, že se vracíme zpět do Hajdarábádu,“ dodala.

Tím ale děsivý příběh zdaleka nekončil. Letadlo pak ještě více než dvě hodiny kroužilo nad Hajdarábádem, zřejmě proto, aby se zbavilo větší části paliva. Až poté bezpečně dosedlo na ranvej.

Podél přistávací dráhy byly v pohotovosti seřazeny hasičské vozy a sanitky. Mluvčí letecké společnosti incident potvrdil s tím, že posádka byla v nepřetržitém kontaktu s řídicí věží.

„Společnost Malaysia Airlines potvrzuje, že se let MH199 z Hajdarábádu do Kuala Lumpuru 20. června 2024 vrátil do Hajdarábádu kvůli problému s jedním z motorů během stoupání po vzletu. Letadlo bezpečně přistálo na mezinárodním letišti Rádžíva Gándhího ve 3:21 ráno. Všichni cestující i posádka bezpečně vystoupili,“ ujistil mluvčí.

Dodal, že všichni cestující budou přeřazeni na jiné lety. Poškozený boeing zůstal v Hajdarábádu, kde jej prověřují technici. „Bezpečnost zůstává pro Malaysia Airlines nanejvýš důležitá,“ zdůraznil dále mluvčí společnosti.

Omdlévali vedrem. Boeing s nefungující klimatizací stál přes tři hodiny na ploše v rozpálených Aténách

Zahraniční

Výběr článků

Načítám