Hlavní obsah

V Pásmu Gazy se zřítil izraelský vrtulník, na místě jsou mrtví

Nejméně dva izraelští vojáci zemřeli a sedm dalších se zranilo poté, co se ve středu u Rafahu v Pásmu Gazy zřítil izraelský vrtulník. Armáda uvedla, že nešlo o následek nepřátelské palby, ale o havárii, informoval list The Jerusalem Post.

Foto: Profimedia.cz

Příslušníci izraelské jednotky 669 zodpovědné za záchranné a evakuační operace jdou do akce. Ilustrační foto

Článek

Čtyři ze zraněných vojáků jsou ve vážném stavu, tři byli zranění středně těžce, uvedl web listu The Jerusalem Post s tím, že mezi mrtvými je pilot stroje. Všichni patří k elitní jednotce 669, která má na starosti záchranné a evakuační akce, zejména za nepřátelskou linií, a spadá pod velení speciálních vzdušných sil izraelského letectva.

K nehodě víceúčelového vrtulníku UH-60 Black Hawk americké provenience došlo po půlnoci při záchraně vojáka zraněného při izraelské pozemní akci u Rafahu. Vrtulník se zřítil při přistávání, sdělila izraelská armáda.

Foto: Radek Plavecký, Novinky

Americký vrtulník UH-60 Black Hawk ve službách českých hasičů

Všichni zranění izraelští vojáci už jsou v nemocnici v izraelském městě Beer Ševa. Velitel izraelského letectva generál Tomer Bar jmenoval komisi, která bude vyšetřovat okolnosti havárie.

Jednotka 669 během izraelské ofenzivy v Pásmu Gazy, která je reakcí na útok palestinského teroristického hnutí Hamás ze 7. října, provedla stovky úspěšných záchranných misí, přičemž bez incidentů zachránila zhruba 1700 vojáků.

Vražedný tunel pod dětským pokojem. Izrael ukázal místo, kde byli drženi a zastřeleni rukojmí

Svět

Výběr článků

Načítám