Hlavní obsah

Tel Avivem otřásl výbuch po zásahu dronem

Aktualizováno

Nejméně jeden člověk zemřel a další čtyři lidé byli zraněni při silné explozi, k níž došlo v noci na pátek v obytné čtvrti v Tel Avivu. Podle izraelské armády se mohlo jednat o dronový útok, který ovšem nespustil ve městě sirény. Informuje o tom agentura Reuters. Deník Ha’arec napsal, že k výbuchu došlo poblíž pobočky amerického velvyslanectví. K útoku se později přihlásili jemenští povstalci Húsíové.

Výbuch v Tel AvivuVideo: Reuters

Článek

„Z prvotního šetření vyplývá, že výbuch v Tel Avivu byl způsoben pádem leteckého objektu. Žádné sirény se neozvaly. Incident je důkladně prověřován,“ uvedla izraelská armáda v prohlášení, na které odkazuje agentura Reuters.

„Na místo dorazilo velké množství policistů a pyrotechniků, kteří se situací zabývají,“ uvedla policie ve zprávě bez dalších podrobností.

Izraelský deník Ha’arec ve svém on-line přenosu uvedl, že na místě zemřel jeden člověk. Podle záchranných složek se jednalo o muže, kterého zasáhla troska dronu. Několik dalších bylo zraněno poblíž americké ambasády. Výbuch se ozval ve 3:15 místního času (2:15 SELČ) jen několik metrů od ní.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Poškozené okno v jednom z bytových domů

Podle listu The Times of Israel je celkový počet zraněných osm. Všichni byli převezeni do nemocnice, čtyři z nich byli zasaženi dronem a další čtyři lidé byli v šoku. Na sociálních sítích a v izraelských médiích se objevila videa zachycující výbuch, jemuž těsně předchází svištivý zvuk.

K útoku se později přihlásili Húsíové. „Vojenská operace, jejíž podrobnosti oznámíme, byla zaměřena na Tel Aviv,“ uvedl bez dalších podrobností mluvčí povstalců na síti X.

Izrael při úderu na jihu Libanonu zabil velitele elitních sil Hizballáhu

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám