Hlavní obsah

Žena s nádorem na mozku, která se dočkala dcery unesené Hamásem, zemřela

Poslední přání Liory Argamaniové se splnilo. Než opustila tento svět, shledala se s dcerou Noou, kterou teroristé Hamásu 246 dnů drželi jako rukojmí. Mladou ženu osvobodila na začátku června izraelská armáda. Liora nyní zemřela po dlouhém boji s nádorem na mozku.

Foto: Profimedia.cz

Noa Argamaniová se svým otcem po propuštění ze zajetí teroristů Hamásu

Článek

Navzdory své těžké nemoci Liora Argamaniová bojovala ze všech sil za propuštění rukojmích, píše deník Bild. Vloni v prosinci se objevila ve vysílání CNN, psala dopisy americkému prezidentovi Joe Bidenovi, připomněl list The Jerusalem Post.

Video, v němž oslovila svou dceru, vzbudilo mezinárodní pozornost: „Pokud bych tě už neviděla, věř, že tě moc miluji. Udělali jsme vše, co bylo v našich silách, abychom vás osvobodili. Celý svět tě miluje,“ prohlásila.

V rozhovoru, který poskytla poté, co se její dcera stala rukojmím teroristů, prozradila jediné přání, které měla. „Než opustím tento svět, chtěla bych ještě jednou vidět svou dceru.“ Toto přání se jí vyplnilo. Noa okamžitě po svém propuštění dorazila za mámou do nemocnice Ichilov v Tel Avivu a poslední dny strávila po jejím boku.

Rozkaz Hamásu: Zastřelte rukojmí, když budete mít pocit, že se blíží Izraelci

Blízký a Střední východ

Příbuzný rodiny Amnon Regev byl přítomen emotivnímu shledání matky a dcery: „Byla to velká radost, když otevřela oči a pochopila, že se její dcera vrátila,“ řekl.

Navzdory tomu, že mladá žena prožívá jedny z nejhorších chvil svého života, nezapomíná na ty, kteří jsou stále v rukou teroristů.

„I když jsem doma, nesmíme zapomenout na rukojmí, kteří jsou stále v rukou Hamásu, včetně Avinatana Ora, mého partnera, od kterého jsem byla během únosu odtržena,“ říká Noa. Musí se udělat všechno pro to, aby se vrátili domů. „Přeji nám všem více klidných dnů, kdy jsme obklopeni rodinou, přáteli a dobrými lidmi,“ dodala.

„Jako jedináček a jako dítě matky s nevyléčitelnou nemocí jsem se v zajetí nejvíce bála o své rodiče,“ řekla a pokračovala: „Je to velké štěstí být po boku své matky po osmi měsících nejistoty. Je to velké štěstí vidět své rodiče obklopené tolika dobrými lidmi.“

Noa ve svém prvním veřejném vystoupení po měsících zajetí využila příležitost a veřejně poděkovala za svou záchranu. „Chci poděkovat bezpečnostním složkám, naší armádě, vojákům, záložníkům, speciálním jednotkám a všem, kteří se podíleli na záchranné operaci a riskovali své životy, abych se mohla vrátit domů,“ řekla.

Po útoku 7. října loňského roku, kdy teroristé Hamásu přepadli Izrael, zavraždili více než 1200 osob a další více než dvě stovky zajali.

Zachráněná Noa se shledala se smrtelně nemocnou matkou, Almogovi zemřel otec den před jeho vysvobozením

Svět
Související témata:

Výběr článků

Načítám