Hlavní obsah

Nákladní auto vjelo do davu lidí na autobusové zastávce v Izraeli, řidič byl zastřelen

Aktualizováno

V neděli dopoledne vjelo v Glilotu u Tel Avivu nákladní auto do davu lidí na autobusové zastávce. Podle záchranářů byly zraněny desítky lidí. Incident je vyšetřován jako teroristický útok, řidič byl zastřelen. Policie pátrá po možných spolupachatelích.

Do lidí na zastávce v Izraeli vjel nákladní vůzVideo: Reuters

Článek

Náklaďák (prvotní informace hovořily o dodávce) vjel do davu lidí v neděli dopoledne v Glilotu u autobusové zastávky před základnou Izraleské armády.

Zdravotnická služba Magen David Adom uvedla, že na místě bylo zraněno až 40 lidí. Do nemocnice bylo převezeno 35 lidí, šest z nich je ve vážném stavu. Několik lidí zůstává zaklíněno pod vozem. Podle izraelských médií je mezi zraněnými řada důchodců, kteří cestovali do nedalekého muzea.

Foto: Izraelská zdravotnická služba Magen David Adom

Dodávka v izraelském Glilotu vjela do lidí na autobusové zastávce.

Policie incident vyšetřuje jako teroristický útok. Řidič nákladního vozu najel na autobusovou zastávku ve chvíli, kdy k ní dorazil autobus a vystupovali z něj lidé. Podle svědků začal řidič do dávky předtím, než do davu najel, zrychlovat.

Podle policejního prohlášení byl řidič zastřelen „ozbrojenými civilisty v oblasti“. Bezpečnostní složky nyní prověřují zprávy o tom, že měl řidič spolupachatele.

V oblasti Glilotu sídlí velitelství zpravodajské služby Mossad a několik zpravodajských jednotek izraelské armády včetně elitní zpravodajské jednotky 8200, největší jednotky Izraelských obranných sil zodpovědné za shromažďování informací a dekódování šifer.

Související témata:

Výběr článků

Načítám