Článek
Do paláce Bayan se sjelo přes tři sta hostů, od české delegace, členů vládnoucí rodiny po nejrůznější generály a velvyslance. Šejk nejdříve uvítal členy české delegace, podnikatelskou misi a české novináře. Pak šli na řadu všichni ostatní.
A menu? Vskutku se nešetřilo. Jako polévka se podával vývar s lanýžovou příchutí, následoval předkrm - humr s omáčkou a místní speciality jako krevetový koktejl či jehněčí steak s rýží. Hlavní chod spočíval v pštrosím mase s brusinkovou omáčkou, bramborami a zeleninou. Menu zakončil dezert - pistáciové créme bruleé.
Netradiční ale byly podávané nápoje - žádný alkohol, jen džus a voda. Na závěr čaj a arabská káva.
Vše přitom proběhlo ve velkém spěchu, po hodině se šejk s prezidentem Klausem zvedli a po nich opustili nádherně vyzdobený sál všichni hosté.