Hlavní obsah

Izraelka chránila miminko před kulkami teroristů vlastním tělem. Zemřela, syn přežil

Tel Aviv

Noční můra a současně zázrak. Tak by se mohl nazvat příběh mladé Izraelky Inbar Segev-Vigderové. Když palestinští teroristé začali v úterý v podvečer pálit na lidi, kteří vystupovali z tramvaje v Tel Avivu, žena chránila tělem svého devítiměsíčního syna Ariho. Chlapec palbu přežil, ale Inbar Segev-Vigderová zemřela, píše list The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Teroristé Hamásu postříleli na zastávce tramvaje v Tel Avivu šest lidí.

Článek

„Doslova ho svým tělem bránila,“ řekl Itai Dror, blízký přítel rodiny v rozhovoru po jejím středečním pohřbu. Svědci popisovali to samé, že svého syna bránila vlastním tělem, aby ho uchránila před kulkami.

„Slyšeli jsme křik dítěte. Vytáhli jsme ho z nosítka,“ popisuje jedna z cestujících tramvají. Ptala jsem se po matce, ale policista mi řekl, ať se soustředím na dítě, a odvezl mě s ním do nemocnice,“ popisuje jedna ze spolucestujících pro newsweek.com.

Foto: Itai Ron, ČTK/AP

Krev na zastávce tramvaje v Tel Avivu, kde v úterý postříleli teroristé osm lidí.

Manžel zavražděné ženy vzpomínal, že krátce před útokem s ní mluvil. „Byla na cestě domů. Měla s sebou nejen Ariho, ale i našeho psa. Když jsem se dozvěděl o střelbě, volal jsme jí, ale nezvedala to,“ řekl. Byl podle svých slov vyděšený a začal ji hledat.

Americké vojenské lodě pomohly Izraeli sestřelovat íránské střely

Blízký a Střední východ

Neměl na sobě ani škrábnutí

„Když jsem dorazil na místo útoku a našel našeho psa zastřeleného, bál jsem se nejhoršího,“ vzpomíná. Hledal ji po celé čtvrti, než mu došlo, že by měl odjet do nemocnice. Chlapečka objevil nezraněného ve Wolfson Medical Center.

„Byl v bezpečí, neměl na sobě ani škrábnutí, protože byl u ní v nosítku a chránila ho. To byl zázrak,“ popsal. Podobně o tom mluví i ti, kteří útok přežili. Nezraněný chlapeček byl podle nich „zázrak“ v šílené palbě. „Po hodinách pátrání přišla policie, aby mě informovala, že ji zabili,“ popsal manžel.

Segev-Vigderové bylo 33 let. Žila v Tel Avivu, kde vlastnila fitness a pilates studio. Její manžel, Yaari Vigder, je voják, v současné době bojuje v Gaze.

„Jedna z obětí teroristického útoku v Tel Avivu, Inbar Segev-Vigderová, byla zavražděna, když chránila svého devítiměsíčního syna Ariho. Zachránila mu život. K tomu nelze nic říct. Zůstává jen zlomené srdce. Nechť je vzpomínka na oběti požehnáním,“ napsal Stát Izrael na X, zatímco sdílel fotografii zavražděné ženy a jejího syna.

Teroristický útok v Tel Avivu je druhý nejtragičtější za uplynulých deset let. Zahynulo šest lidí a další byli zraněni.

K úternímu útoku u Tel Avivu se přihlásil Hamás

Blízký a Střední východ

Výběr článků

Načítám