Hlavní obsah

Izrael zlikvidoval zástupce velitele Hizballáhu

Izraelské obranné síly (IDF) v sobotu oznámily, že se jim v Libanonu podařilo zlikvidovat zástupce velitele operací teroristického hnutí Hizballáh Násira Abd al-Azíze Rašída. Informuje o tom izraelský deník Ha’arec.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rašíd byl zástupcem operací Hizballáhu v oblasti Bint Džbeil v jižním Libanonu. Kromě jeho likvidace se izraelské armádě podařilo vypátrat a zlikvidovat ve stejné oblasti sklad zbraní, píše deník.

Zpráva přichází dva dny poté, co se židovský stát zbavil šéfa Hamásu Jahjáa Sinvára, kterého vojáci zlikvidovali náhodou při běžné hlídce v Rafáhu na jihu Pásma Gazy.

„Identifikovali ho jako teroristu v budově, nevěděli, že jde o Sinvára. Stříleli na budovu a šli ji prohledat. Našli ho v neprůstřelné vestě, s pistolí a 40 000 šekely (247 tisíc korun),“ uvedl mluvčí IDF Daniel Hagari.

Dron z Libanonu zasáhl Netanjahuův dům

Blízký a Střední východ

Sinvár se podle mluvčího zřejmě nějakou dobu pohyboval v tunelech v jižní oblasti Gazy, kde se obvykle skrýval s izraelskými rukojmími, aby Izrael přiměl neútočit.

„Pravděpodobně se pokoušel utéct na sever, do bezpečnějších oblastí. Když se IDF přiblížily, prchal z domu do domu, identifikovali ho jako teroristu, profesionálně ho obklíčili a zlikvidovali ho,“ uvedl Hagari.

Hodil klackem po dronu. Poslední záběry Sinvára před smrtí

Blízký a Střední východ

Výběr článků

Načítám