Hlavní obsah

Izrael opět bombardoval Bejrút

Izraelské obranné síly potvrdily, že v neděli bombardovaly jižní předměstí Bejrútu Dahíja, které je baštou teroristického hnutí Hizballáh. Armáda popsala úder jako cílený s tím, že později poskytne další detaily.

Foto: Hussein Malla, ČTK/AP

Libanonští záchranáři na bejrútském předměstí Ghobjari, zasaženém při nedělním náletu

Článek

Označení úderu jako cílený naznačuje, že zřejmě šlo o útok na dalšího z vůdců Hizballáhu, jehož nejvyššího šéfa Hasana Nasralláha se podařilo zabít při pátečním náletu.

Další výbuchy měly být slyšet i z blízkosti syrského hlavního města Damašku.

Izraelské ozbrojené síly v neděli zveřejnily jména dalších vysokých velitelů Hamásu, které se podařilo zabít při pátečním náletu. Kromě Nasralláha a Alího Karakího, který měl velet jižní frontě Hizballáhu a měl na starosti boje s Izraelem, měli zahynout šéf osobní ochranky Nasralláha Ibrahím Husajn Džazíny nebo Nasralláhův poradce Samir Diab. Mrtví mají být i Nasralláhovi blízcí spolupracovníci Abdal Amir Muhammad Sibini, který měl na starosti výstavbu jednotek Hizballáhu, a Ali Navaf Ajúb, který měl na starosti palebnou sílu.

Armáda dále oznámila, že podzemní bunkr se nacházel jen 53 metrů od školy OSN.

Hizballáh navzdory těžkým úderům dál pokračoval v ostřelování Izraele. Na jeho sever vypálil asi deset raket, které mířily mimo jiné na Afulu a Nazaret.

Zemřel další člen vedení Hizballáhu

Zahraniční

Potvrzeno. Nasralláh je mrtev, přiznal Hizballáh

Blízký a Střední východ

Výběr článků

Načítám