Hlavní obsah

Bezohledný řidič v USA záměrně zmasakroval džípem na pláži 25 racků

Svědky šokující bezohlednosti se stali lidé, kteří se minulou sobotu procházeli po pláži na poloostrově Long Beach v americkém státě Washington. Řidič džípu tam ve vysoké rychlosti záměrně najel do hejna racků a 25 jich usmrtil. Mrtvola jednoho z nich uvázla v masce chladiče.

Foto: Washington Department of Fish and Wildlife Police

Mrtvý racek zaklíněný v masce chladiče vozidla

Článek

Masakr, jehož pachatelem byl řidič stříbrného čtyřdveřového vozidla Jeep Cherokee s kalifornskou registrační značkou, se podle policie odehrál kolem osmé hodiny večer. Lidé, kteří incident viděli, se ještě pokoušeli zachránit ptáky, jež šílený řidič nezabil ihned. Jejich zranění ale byla natolik těžká, že v bolestech stejně uhynuli.

„Ten člověk zničehonic proletěl kolem nás a ve vysoké rychlosti vletěl do hejna ptáků,“ popsala řidičovo chování pro server KPTV svědkyně Dorothy Howardová, která s dvěma přáteli také jela po pláži.

„Voda tady vyplaví mnoho živočichů, kteří zemřeli přirozenou smrtí, ale tohle bylo úmyslné. Je to hrozné, byli jsme v šoku,“ dodala s tím, že muž za volantem nepolevoval v rychlosti a ani se nesnažil rackům vyhnout.

Podle dalších kolemjdoucích řidič při své bezohledné jízdě málem srazil dva lidi, kteří byli na procházce se psy.

Svědkům se na chvíli podařilo džíp zastavit a jeho řidiče vyfotografovat. „Nevypadalo to, že by měl nějaké výčitky svědomí z toho, co udělal. Neměl ve tváři žádný výraz,“ řekla dále Howardová.

Když svědci muže za volantem vyfotili a zalarmovali policii, okamžitě ujel. Díky snímku i poznávací značce vozidla se jej nakonec podařilo identifikovat.

Mladý Skot vyšplhal na pouliční lampu, aby vysvobodil racka

Koktejl
Související témata:
Long Beach

Výběr článků

Načítám