Hlavní obsah

Autobus se zaklínil do oblouku dálničního tunelu. Nehoda ve Španělsku má desítky zraněných

Hrozivě vypadající nehoda téměř plně obsazeného autobusu se odehrála v úterý v severovýchodním Španělsku. Vozidlo se doslova zaklínilo do oblouku dálničního tunelu a zůstalo viset přední částí na hraně tubusu. Sedmačtyřicet lidí bylo zraněno, z toho 25 těžce, přičemž tři lidé bojovali v nemocnici o život.

Autobus se zaklínil do oblouku dálničního tuneluVideo: Reuters

Článek

K neštěstí došlo na dálnici C-32 severně od Barcelony. Autobus s kapacitou 60 míst vezl 48 zaměstnanců textilní firmy Inditex do logistického centra společnosti.

Podle deníku La Vanguardia řidič zřejmě ztratil kontrolu nad vozidlem kvůli prasklé pneumatice. Autobus se nato začal pohybovat ze strany na stranu a když najel na pravý okraj tunelu, sklouzl po jeho oválné hraně nahoru a zůstal zaklíněný v úhlu asi 45 stupňů.

Foto: Profimedia.cz

Autobus se zaklínil do tubusu dálničního tunelu

„Byla jsem první, kdo v Barceloně do autobusu nastupoval. Pak jsem usnula a nic jsem neslyšela. Najednou nás to všechny vystřelilo nahoru,“ uvedla zraněná cestující Julieta před převozem do nemocnice.

Další pasažéři potvrdili, že před nárazem slyšeli explozi, která by mohla nasvědčovat, že vozidlu praskla pneumatika. První výsledky vyšetřování ukázaly, že autobus byl dost starý.

Policie musela dálnici v jednom směru uzavřít, aby bylo možné zaklíněný autobus odtáhnout. Vyprošťovací operace bude podle záchranářů velmi složitá. S opětovným otevřením komunikace úřady počítají nejdříve ve středu.

Tragédie v Peru: Autobus se valil 200 metrů po srázu, dvě desítky mrtvých

Zahraniční

Související články

Výběr článků

Načítám