Hlavní obsah

Auto v Soulu smetlo chodce, nejméně devět mrtvých

Nejméně devět lidí přišlo o život a další čtyři utrpěli zranění, když v jihokorejské metropoli Soulu najel automobil do chodců. Ti čekali na přechodu se semaforem.

Foto: Seo Dae-yeon, ČTK/AP

Policejní odtahová služba odváží auto, jehož řidič v jihokorejském Soulu po kolizi se dvěma dalšími vozidly najel do chodců čekajících u přechodu na křižovatce řízené semaforem.

Článek

Šest lidí zemřelo na místě, další tři po převozu do nemocnice. Ze čtyř zraněných jsou tři lidé v kritickém stavu, uvedly jihokorejské úřady.

K incidentu došlo ve 14.27 SELČ nedaleko soulské radnice, uvedla agentura Reuters s tím, že auto narazilo do chodců poté, co se střetlo se dvěma dalšími vozidly.

Podle televize YTN TV tak není jasné, jaké úmysly řidič auta, které narazilo do chodců, vlastně měl. Agentura Jonhap se přiklání k verzi, že osmašedesátiletý muž patrně nezvládl řízení.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Jihokorejští forenzní specialisté sbírají důkazní materiál na místě v Soulu, kde řidič najel do chodců.

Řidič byl na místě zadržen a převezen do nemocnice. Automobil podle něj zničehonic zrychlil a vymkl se kontrole. Muž neřídil pod vlivem alkoholu, doplnila policie. Úřady nyní vyšetřují, co přesně nehodu způsobilo.

Prezident Jižní Koreje Jun Sok-jol příslušníky bezpečnostních složek vyzval, aby dělali, co je v jejich silách a zachránili a ošetřili účastníky nehody. Prezident vydal mimořádný příkaz ministru vnitra I Sang-minovi a šéfovi hasičů, dodal prezidentův mluvčí.

Do chodců v Tel Avivu najelo auto. Ozbrojený civilista řidiče zastřelil

Blízký a Střední východ

Výběr článků

Načítám