Hlavní obsah

Vypadá jako holčička, ale je nebezpečná. Patnáctiletá dívka v USA dostala doživotí

Kolem kuchyně prochází dívka, která něco skrývá za zády. Následně se ozvou tři výstřely a ženský křik. Dívka poté přichází do kuchyně a s ledovým klidem začíná psát zprávu na telefonu. Mrazivé záběry z bezpečnostní kamery ukazují okamžiky krátce poté, co tehdy 14letá Carly Greggová zastřelila svou matku. Poté se snažila přilákat svého otčíma, aby na něj zaútočila také. Soud nyní 15letou dívku poslal na doživotí za mříže.

Foto: Profimedia.cz

Carly Greggová

Článek

„Je nebezpečná. Možná vypadá jako malá holčička, možná o ní řekli, že je to sladká Carly, ale to bohužel není pravda,“ uvedla podle britského listu Daily Mail u soudu prokurátorka Katherine Newmanová, když žádala doživotní trest.

Carly zastřelila svou matku, 40letou středoškolskou učitelku matematiky Ashley Smyleiovou, letos 19. března. Stalo se tak v jejich rodinném domě na okraji města Jackson ve státě Mississippi, když obě přijely ze školy, kterou navštěvovala a kde její matka učila. Krátce před osudnou střelbou podle prokuratury zřejmě žena hledala v pokoji své dcery marihuanu.

Náctiletý Američan loni zastřelil otce a prošlo mu to. Teď je obviněn z ubodání matky

Amerika

Viděla jsi někdy mrtvolu?

Po zastřelení své matky jejím revolverem vzala Carly její telefon a napsala z něj zprávu svému otčímovi, 39letému Hethovi Smyliemu: „Kdy budeš doma, zlato?“ Následně napsala další zprávu své kamarádce s tím, aby přijela kvůli „krizové situaci“. „Viděla jsi někdy mrtvolu?“ zeptala se podle prokuratury po příjezdu kamarádky, než jí ukázala tělo matky, které mezitím překryla obličej a překřížila ruce.

Když dorazil otčím, Carly jej ve dveřích střelila do ramene, muž ji však dokázal přemoct a odzbrojit.

U soudu svědčil proti ní, přesto však soudu řekl, že mu na nevlastní dceři stále záleží. „Miluji tě,“ vzkázal jí podle regionální WLBT v jednu chvíli v soudní síni.

Úsměv na tváři

V momentě, kdy porota uznala Carly vinnou ve všech bodech obžaloby, dívka propukla v pláč. Když se však vrátila do soudní síně, aby vyslechla verdikt, měla už na tváři znovu úsměv.

Za vraždu prvního stupně a pokus o vraždu dostala doživotní trest, formálně dalších 10 let navíc dostala za manipulaci s důkazy. Nabídku dohody s vyšetřovateli o vině a trestu, která by pro dívku znamenala 40letý trest, už dříve odmítla. Dívka byla souzená jako dospělá.

Podle obžaloby používala několik mobilních telefonů, aby se vyhnula rodičovské kontrole, v obalech elektronických cigaret schovávala marihuanu, ve škole měla problémy kvůli podvádění a měla také problémy se sebepoškozováním.

Obhajoba se snažila argumentovat, že dívka je duševně nemocná. Psychiatr později konstatoval, že sice trpí bipolární poruchou, ale v době vraždy si byla vědomá toho, co dělá.

Obhajoba se proti verdiktu ještě hodlá odvolat.

Jedenáctiletý Američan je obviněn z vraždy své matky. Nechtěla mu koupit brýle pro virtuální realitu

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám