Hlavní obsah

Vteřiny chaosu. Při turbulencích během letu ze Španělska utrpělo zranění na 30 lidí

Při turbulencích během letu ze Španělska do Uruguaye utrpělo v pondělí zranění nejméně 30 lidí. Stroj společnosti Air Europa přistál nouzově na letišti v brazilském městě Natal, uvedl web tamní televizní stanice BandNews. Na záběrech zveřejněných brazilskou stanicí jsou vidět přistavené sanitky i záchranáři s nosítky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Byli jsme nad Atlantikem, když oznámili možné turbulence. Za pár sekund se letadlo prudce propadlo a lidi, kteří byli bez pásů, to vymrštilo ze sedaček. Narazili do stropu,“ vylíčil jeden z cestujících španělskému webu El País s tím, že během nárazů se rozbily i sedačky. Podle něj šlo o „několik vteřin chaosu“.

„Ošetřili zraněné na letišti, někteří šli rovnou do nemocnice. Řekli nám, že nám posílají další letadlo a že jedeme do hotelu, ale vše bylo velmi zmatené,“ vylíčil dále cestující okolnosti nouzového přistání v Natalu.

„Náš let UX045 směřující do Montevidea byl kvůli silným turbulencím odkloněn na letiště v Natalu (Brazílie). Letadlo přistálo normálně a zranění jsou již ošetřováni,“ napsal dopravce Air Europa na sociální síti X. „Dnes odpoledne odstartuje z Madridu letadlo, které vyzvedne cestující a bude pokračovat v cestě do Uruguaye. Až budeme mít více informací, zveřejníme je,“ dodala společnost.

Aerolinky nabízejí vážně zraněným po turbulentním letu přes půl milionu

Ekonomika

Rapidní propad. Let s tragickými turbulencemi klesl za pět vteřin o 54 metrů

Svět

Výběr článků

Načítám