Hlavní obsah

V USA byl zatčen šéf peruánského gangu podezřelý z 23 vražd

Americké imigrační úřady ve středu v New Yorku zatkly údajného vůdce peruánského gangu, který je ve své vlasti podezřelý ze spáchání více než dvou desítek vražd. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na Úřad pro imigraci a cla (ICE).

Foto: Bryan Cox, ČTK/AP

Příslušníci celního a imigračního a celního úřadu při zásahu. Ilustrační foto

Článek

Gianfranco Torres-Navarro, šéf skupiny zvané Los Killers, v Peru hledaný pro podezření ze spáchání 23 vražd, byl zatčen ve městě Endicott ve státě New York, uvedl ICE. Nyní je zadržován ve federálním vazebním zařízení poblíž Buffala, kde čeká na výslech imigračních úřadů.

Osmatřicetiletý Torres-Navarro vstoupil na území Spojených států nelegálně 16. května překročením texasko-mexické hranice. Ještě téhož dne byl zadržen a vyzván, aby se dostavil k imigračnímu řízení, uvedl ICE s tím, že k jeho zatčení úřad přistoupil až poté, co 8. července obdržel informaci, že je v Peru hledanou osobou.

Balkánští gangsteři ovládli transatlantický obchod s kokainem, z Evropy udělali největší světový trh

Svět

Podle peruánských úřadů je Torres-Navarro hlavou zločinecké organizace známé jako Los Killers de Ventanilla y Callao, která násilím likviduje konkurenty své hlavní činnosti – vydírání stavebních firem. V peruánských médiích je znám pod přezdívkou Gianfranco 23 s odkazem na počet jeho údajných obětí. Do Spojených států podle médií uprchl poté, co v Peru údajně zabil policistu ve výslužbě.

Američtí imigrační agenti zatkli také Torresovu přítelkyni Mishelle Sol Ivannu Ortizovou-Ubillúsovou, kterou peruánské úřady označily za jeho pravou ruku s prominentním postavením ve zločinecké organizaci. Státní zastupitelství ji popsalo jako Torresovu milenku, zástupkyni a pokladní. Ortizová-Ubillúsová má kromě toho značný počet sledujících na sociální síti TikTok, kde se chlubí jejich opulentním životním stylem, včetně značkového oblečení, luxusních dovolených a střelby na terč na střelnicích.

Odměna za informace o kryptokrálovně Ignatovové se zvýšila na 117 milionů

Amerika
Související témata:

Výběr článků

Načítám