Hlavní obsah

V Oklahomě zemřela v rozpáleném autě dvojčata. Příbuzný měl holčičky zavézt do jeslí, ale zapomněl

Kvůli trestuhodné nedbalosti zemřela ve městě Norman v americkém státě Oklahoma dvouletá dvojčata, obě holčičky, zapomenutá v zaparkovaném autě. V den tragédie dosahovala venkovní teplota ve stínu 32 stupňů Celsia, což podle expertů znamená, že po půl hodině mohla teplota uvnitř vozidla dosahovat 48 stupňů a po hodině dokonce 58 stupňů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak dlouho přesně zůstala batolata v autě, není jasné. Vyšetřovatelé hovoří o „delší době“. Policie tragédii, která se odehrála minulý týden ve čtvrtek, stále rozplétá.

Rodiče svěřili své ratolesti v inkriminovaný den jednomu blíže neupřesněnému členu rodiny, který požíval jejich plnou důvěru. Příbuzný resp. příbuzná měl zavézt holčičky Ariel a Avery do jeslí, ale prý na to „zapomněl(a)“, informoval server Oklahomas News.

Když - opět nejmenovaní - členové rodiny později přišli, aby děti vyzvedli, bylo už pozdě. Holčičky ležely na zadním sedadle bez známek života, což na místě potvrdil i přivolaný lékař.

Policie zatím nikoho neobvinila a uvedla, že rodina s vyšetřovateli spolupracuje. „Vyšetřování ukazuje, že nešlo o úmysl, ale o nehodu,“ uvedla Sarah Schettlerová z místního policejního oddělení.

Po několika dnech se k tragédii veřejně vyjádřil otec dvojčat. „Byly to ty nejlepší holčičky, které svět kdy spatřil. Velmi to bolí, protože jsme je hluboce milovali,“ řekl muž, který má s matkou dvojčat ještě další dvě děti.

Člen rodiny, který si přál zůstat v anonymitě, řekl v televizi, že veškeré příbuzenstvo je tragédií „hluboce zasaženo“. „Nebylo to úmyslné, opravdu šlo o nehodu. Rodina si přeje v této těžké chvíli trochu klidu,“ dodal v narážce na kritické komentáře na sociálních sítích.

Otec v Německu nechal tříletého syna v rozpáleném autě a šel za prostitutkou

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám