Hlavní obsah

V Milwaukee zatkli maskovaného ozbrojence s AK-47, mířil k místu sjezdu republikánů

Muže v lyžařské masce ozbrojeného kompaktní verzí útočné pušky AK-47 zatkli američtí policisté nedaleko místa republikánského nominačního sjezdu v Milwaukee ve státě Wisconsin. Strážci zákona jej zadrželi ve chvíli, kdy se blížil k hlídanému bezpečnostnímu perimetru. K incidentu došlo již v pondělí, informaci o něm ale americká média s odvoláním na policii zveřejnila až nyní.

Foto: Profimedia.cz

Policisté střežící republikánský sjezd v Milwaukee

Článek

„Jedenadvacetiletý muž, identifikovaný jako Donnell Tinsley, byl zatčen kolem 13:00 v pondělí,“ informoval web stanice Fox News s tím, že pozornost policistů přitáhl nejprve svým podezřelým vzezřením - muž oblečený celý v černém měl lyžařskou masku, rukavice a na zádech velký taktický batoh, přičemž se blížil směrem ke kongresovému centru, kde probíhá celonárodní sjezd Republikánské strany.

Když k němu přistoupili agenti a policisté a navázali hovor, Tinsleyho ruce se roztřásly a muž se začal nervózně rozhlížet do stran, vyplývá ze soudních dokumentů. Jakmile si jeden z agentů všiml nezvykle vyboulené části batohu, zeptal se muže, zda má s sebou zbraň, což Tinsley popřel.

Policie nedaleko místa sjezdu republikánů zastřelila muže s noži

Amerika

Při prohlídce batohu však strážci zákona okamžitě objevili kompaktní verzi AK-47, vyšlo přitom najevo, že muž nemá patřičné povolení, aby mohl na veřejnosti nosit skrytou zbraň, informovala Fox News s odvoláním na soudní dokumenty. Tinsley je nyní ve vazbě, motivy jeho podezřelého chování jsou předmětem vyšetřování. Podle soudních dokumentů byl zatím obviněn jen z přestupku týkajícího se nezákonného nošení skryté zbraně na veřejnosti.

Případ vzbudil zvýšenou pozornost poté, co exprezident Donald Trump, jehož republikáni v Milwaukee potvrdili jako letošního prezidentského kandidáta, v sobotu těsně unikl atentátu, když na něj při mítinku v Pensylvánii pálil střelec, jenž zabil jednoho člověka a několik lidí postřelil. Sám Trump vyvázl se zraněním ucha.

V Milwaukee je nyní zhruba 4500 strážců zákona z celé země, kteří přijeli do města pomoci se zajištěním bezpečnosti během republikánského sjezdu, který začal v pondělí a potrvá do čtvrtka. Už ve středu strážci zákona informovali, že zhruba 1,5 kilometru od místa konání sjezdu zastřelili muže, který se oháněl dvěma noži a mířil k neozbrojenému člověku. Podle úřadů nic nenasvědčuje tomu, že by tento incident souvisel se sjezdem.

Atentátník střílel na Trumpa ze střechy budovy, kde měli základnu policisté

Amerika

Výběr článků

Načítám