Hlavní obsah

Už se prodávají trička s fotkami z atentátu na Trumpa

Neuvěřitelnou pohotovost prokázali někteří obchodníci, když jen pár hodin po atentátu na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa začali ve stáncích a na internetu nabízet trička s natištěnými fotografiemi incidentu.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Donald Trump gestikuluje pěstí, zatímco ho ochranka odvádí z volebního mítinku, kde na něj byl spáchán pokus o atentát, 13. července 2024

Článek

Nejčastějším motivem je snímek Trumpa se zvednutou sevřenou pěstí ve chvíli, kdy jej ochranka odvádí do bezpečí. Pod snímkem, který se stal už ikonickým, jsou pak připojena slova „Fight! Fight! Fight!“ („Bojujte! Bojujte! Bojujte!“), která exprezident v tu chvíli vykřikoval.

Právě takové tričko nabízí v nejrůznějších velikostech například slavní kreativci a influenceři Kevin a Keith Hodgeovi, kteří vystupují pod značkou Hodgetwins a jsou hlasitými stoupenci Trumpa. Za jeden kus požadují 35 dolarů (814 Kč) a slibují, že veškerý výtěžek půjde na Trumpovu předvolební kampaň.

Další hesla na tričkách s fotografiemi postřeleného Trumpa zní „Střelba mě dělá silnějším“ nebo „Nikdy nepřestanu“.

„Lidé se snaží na zjevném pokusu o atentát na bývalého prezidenta a republikánského kandidáta Donalda Trumpa vydělávat,“ komentoval server Fox10. „Trička s obrázkem vzdorovitého zakrváceného Donalda Trumpa s pěstí ve vzduchu se množí jako houby po dešti,“ přidal se server Politico.

Slyšel jsem svištění a cítil, jak mi kulka provrtává kůži, vylíčil atentát Trump

Zahraniční

Výběr článků

Načítám