Hlavní obsah

Trestanec v Arizoně se proplížil do ženské části objektu a chtěl znásilnit vězenkyni

Phoenix

Bezpečnostní kamery v přijímacím a propouštěcím centru detenčního zařízení na předměstí Phoenixu v americkém státě Arizona zachytily jednoho trestance, jak se kolem dozorce za přepážkou plíží z mužské do ženské části zařízení. To se mu nakonec povedlo, pokus znásilnit vězenkyni, již si vyhlédl, mu ale už nevyšel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle listu The New York Post se událost odehrála ve čtyři hodiny ráno. Devětadvacetiletý Justin Avery se v objektu ocitl poté, co měl poblíž kampusu arizonské státní univerzity sexuálně napadnout pět žen.

Ačkoli byl už oblečen v oranžovém vězeňském šatu, odhodlal se k akci. Sedl si na zem a po zadku se pomalu přesouval do ženského traktu, kde panoval o poznání menší ruch než v mužské části.

Aby se vyhnul pohledu dozorce, posouval se přímo pod pultem, kam uniformovaný úředník vězeňské stráže neviděl. Avery později do protokolu uvedl, že se do ženského oddělení „proplížil jako pavouk“, protože jej „fascinovalo statné pozadí“ vyhlédnuté vězenkyně.

Ta pospávala na sedačce, a když se k ní Avery propracoval, stáhl si kalhoty s tím, že ji zneužije. Svůj plán ale neuskutečnil, protože si jej všimla jiná žena a vykřikla: „Hej, vypadni odtud!“

Avery svědkyni přemlouval, aby mlčela, ale bylo už pozdě. Dozorce za přepážkou přivolal posily, které vězně zpacifikovaly. Vyšetřovatelé jej nato obvinili z pokusu o další sexuální napadení.

Příběh se odehrál letos v dubnu, ale až nyní se společně se záběry bezpečnostních kamer dostal do médií a sociálních sítí.

Mluvčí detenčního zařízení připustil, že případ jeho spolupracovníky „vyděsil“. „Byl to ojedinělý incident svého druhu, první od doby před čtyřmi lety, kdy zařízení zahájilo činnost,“ prohlásil s tím, že v zařízení byla ihned po události instalována dodatečná zrcadla, aby v místnostech vykryla mrtvé úhly.

Muž se pokoušel vloupat do vězení, tak si ho tam rovnou nechali

Koktejl

Výběr článků

Načítám