Hlavní obsah

Na střední škole v americké Georgii zřejmě střílel 14letý chlapec. Na místě jsou mrtví

Aktualizováno

Při středeční střelbě na střední škole v americkém státě Georgia zemřeli nejméně čtyři lidé a tři desítky dalších utrpěly zranění. Policie už zadržela možného pachatele, informovala stanice CNN s odvoláním na úřad místního šerifa. „Střelci je údajně 14 let,“ uvedla televize s odvoláním na zdroj blízký vyšetřování.

Foto: Abc Affiliate Wsb, Reuters

Záběr z dronu na školní hřiště v areálu Apalachee High School ve městě Winder na severovýchodě státu Georgia, kde se po střelbě shromáždili studenti i učitelé.

Článek

Podle CNN zatím není známo, zda je podezřelý žákem školy.

Na místě střelby, v areálu Apalachee High School ve městě Winder na severovýchodě Georgie, zasahovalo ve středu ráno v 10.30 hodin místního času (16.30 SELČ) několik desítek policistů a agentů FBI. Areál byl evakuován a studenti a zaměstnanci se shromáždili na fotbalovém hřišti.

Sedmnáctiletý Sergio Caldera televizi řekl, že během hodiny chemie přiběhl do učebny učitel a řekl studentům, aby se zamkli uvnitř, protože po škole pobíhá střelec. Poté se ozvalo bušení na dveře a výzvy k otevření, na něž nereagovali. Bušení utichlo a za chvíli se ozvala střelba a výkřiky dále mimo učebnu, popsal student.

Podle CNN k areálu přijely desítky sanitek, v akci byl i jeden záchranářský vrtulník. Policie zatím oficiálně nepotvrdila počet obětí ani zraněných. „Máme hlášeny oběti, ale podrobnosti o jejich počtu nebo stavu nyní nejsou k dispozici,“ uvedl podle CNN úřad šerifa místního okresu Barrow.

Bělošský policista v USA zastřelil neozbrojenou černošku s hrncem horké vody

Amerika

Do nemocnic ve Winderu a nejbližším okolí dopravili záchranáři podle posledních dostupných informací tři desítky zraněných, nejméně čtyři lidé řádění střelce nepřežili.

Kolem poledne místního času (18 hodin SELČ) byla podle úřadu šerifa situace už klidná a studenti mohli odejít.

Apalachee High School navštěvuje asi 1900 studentů. O situaci byl podle Bílého domu informován prezident Joe Biden. Ministr spravedlnosti Merrick Garland uvedl, že jeho úřad je připraven poskytnout škole a místním obyvatelům potřebnou pomoc.

Procházel vlakem a střílel. Muže z Chicaga obvinili z vraždy čtyř spících cestujících

Amerika

Související články

Výběr článků

Načítám