Hlavní obsah

Rozvodněná řeka strhla do protržené přehrady v Minnesotě dům

Sto let stará budova se zřítila do rozvodněné řeky Blue Earth River v americkém státě Minnesota, když se protrhla přehrada Rapidan.

Kamera zachytila, jak se rodinný dům zřítil do řeky u protržené přehrady v MinnesotěVideo: Reuters

Článek

Vzhledem k tomu, že západní strana břehu řeky byla od pondělního rána zaplavena, oči všech se upíraly na dům poté, co rozvodněná řeka strhla všechny transformátory a další budovy v okolí. Dům byl natolik podemletý, že se zřítil, a trosky odnesla řeka, píše web Newsweek.com.

„Během několika hodin bylo všechno pryč,“ řekla televizi Fox 9 Shannon Whittetová z rodiny Hruskových, která v domě po generace bydlela. Rodina vlastní nedaleký obchod, který je v oblasti vyhlášený svými koláči. Obchodu také hrozí, že ho strhne řeka.

Na letišti v Dillí se propadla střecha terminálu

Svět

Sousedé a přátelé spustili sbírku na podporu rodiny. Zatím se vybralo 34 tisíc dolarů ze stanoveného cíle 500 tisíc dolarů.

Neštěstí se stalo nedaleko města Mankazo ve státě Minnesota. Oblast postihly katastrofální záplavy. Přehrada Rapidan byla postavena před více než sto lety a posledních 46 let ji spravuje okres Blue Earth. Během let vážně poškodilo její konstrukci několik povodní. Kolapsu čelila už na počátku týdne, nakonec jeden z pilířů tlak masy vody nevydržel a přehrada se částečně protrhla, píše web 14news.com.

V oblasti zasažené záplavami žije kolem tří milionů lidí. Bouře a lijáky mají na svědomí nejméně dva lidské životy, píše agentura AP. V některých oblastech spadlo až 457 mm srážek, některé řeky se dostaly na rekordní úroveň.

Bouře a sesuvy ve Švýcarsku: tři lidé se pohřešují

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám