Hlavní obsah

Rotace ve vzduchu, pak pád a dým. V Brazílii se zřítilo letadlo s 62 lidmi

Aktualizováno

V brazilském státě São Paulo se zřítilo letadlo s 62 osobami na palubě, z toho bylo 58 pasažérů. Informaci médií potvrdila společnost Voepass Linhas Aéreas, která stroj ATR-72 provozovala. Na místo podle serveru G1 zamířili záchranáři, hasiči a policie.

Letadlo s 62 lidmi se zřítilo nedaleko São PaulaVideo: AP

Článek

Podle stanice CNN Brazil letadlo spadlo v zástavbě města Vinhedo ve státě São Paulo. Nemocnice v okolí se připravovaly na možný příjem zraněných, podle místních úřadů ale neštěstí nikdo nepřežil. Informaci o úmrtí lidí na palubě zříceného letadla nepřímo potvrdil i brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva, který požádal při jedné veřejné akci o minutu ticha na jejich památku, uvedl server stanice CNN Brasil. „Zdá se, že všichni zemřeli, a proto žádám o minutu ticha za oběti,“ řekl prezident.

Letadlo bylo na cestě mezi městy Cascavel a Guarulhos. Podle serveru FlightRadar24 se letadlo zřítilo po zhruba hodině a půl letu.

Letadla evropské výroby ATR-72 mohou na palubě převážet až 70 lidí a obvykle jsou využívána pro regionální spoje.

Letadlo v Nepálu s 19 lidmi se při startu zřítilo

Svět

Brazilská televize GloboNews zveřejnila záběry plamenů a kouře vycházejících z trupu letadla. Další záběry ukázaly letadlo, které se točí ve spirále a prudce padá dolů.

„Letadlo havarovalo na pozemku našeho známého, ale díky bohu se mu podařilo dostat se včas ven… Když dopadlo na zem, poprvé to vybuchlo a pak následovaly další exploze,“ vylíčila stanici jedna z obyvatelek města Vinhedo.

„Požár vzniklý při letecké havárii ve Vinhedu v São Paulu je již pod kontrolou. Žádné domy nebyly poškozeny,“ informovala později stanice GloboNews s tím, že na místě je množství příslušníků bezpečnostních složek a oblast okolo místa dopadu letadla byla uzavřena.

Chybělo 10 vteřin. Pilot na poslední chvíli zrušil přistání v Berlíně, protože by nestihl dosednout před zákazem nočních letů

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám