Hlavní obsah

Rodinná tragédie v USA. Patnáctiletý chlapec zastřelil dva dospělé a tři děti

Fall City

V pondělí brzy ráno policie obdržela několik telefonátů o střelbě v jednom z domů ve městě Fall City, asi 16 kilometrů východně od Seattlu. Policejní jednotky se po příjezdu na místo činu zděsily. Na následky střelby zde zemřelo pět lidí. Za jejich vraždu policie uvrhla do vazby patnáctiletého chlapce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na místě tragédie ve státě Washington zasahovaly stovky jednotek. V době jejich příjezdu k domu už ale bylo pozdě. Po střelbě zemřeli dva dospělí a tři děti školního věku. Strážci zákona ihned zatknuli střelce, patnáctiletého mladíka, který se nacházel v domě. „Našli jsme několik zraněných a mrtvých osob, byl to traumatizující pohled,“ uvedl mluvčí tamní policie Mike Mellis na tiskové konferenci.

Jeden zraněný teenager byl po poskytnutí první pomoci nedalekým sousedem převezen do nemocnice. „Soused byl jedné z osob schopen poskytnout první pomoc ještě před příjezdem záchranářů,“ uvedl Mellis. Střelbu popsal jako rodinnou tragédii.

„Všechny oběti byly velmi pravděpodobně členy rodiny, vyšetřování příbuzenských vztahů však stále ještě probíhá.“ řekl.

Žila čtyři roky s mrtvolami rodičů, které zabila. Angličanka chladnokrevností šokovala policisty

Evropa

Zdravotníci z lékařského střediska Harborview v Seattlu popsali stav oběti, které byla poskytnuta první pomoc, jako uspokojivý. Mellis dále informoval, že šlo o jednoznačné domácí násilí, nikdo v sousedství by tak podle něj už neměl být v ohrožení. Kolik střelných zbraní bylo použito a jak byly získány, neuvedl.

„S útočníkem, kterého jsme vzali do vazby, nedošlo k žádné výrazné konfrontaci,“ prohlásil Mellis. I když uvádí, že zadržený mladík bude obviněn z vraždy, v tuto chvíli není známo, co ho k činu vedlo.

Chlapec byl umístěn do vazební věznice pro mladistvé v okrese King. Případ bude podle policie předmětem dlouhého vyšetřování. Mellis zdůraznil, že okolnosti se s průběhem vyšetřování mohou rychle měnit.

Ve Spojených státech došlo během tohoto roku ke 385 střelbám, při kterých zemřelo čtyři a více osob, informuje BBC.

Střelec, který povraždil deset lidí v supermarketu v Coloradu, dostal doživotí

Amerika

Výběr článků

Načítám