Hlavní obsah

Rodiče v USA chtěli prodat dvouměsíční dítě za pár tisíc a šest piv

Policisté v Arkansasu zasahovali u případu, kdy se mladý pár snažil prodat své dvouměsíční dítě za v přepočtu zhruba 23 tisíc korun a balení šesti piv. Vedla je k tomu skutečnost, že nezvládali péči o tři psy a k tomu ještě o kojence.

Foto: Ainsley Platt, Profimedia.cz, ČTK/AP

Dvojice v Arkansasu putovala do vazby. Ilustrační foto

Článek

Jednadvacetiletý Darien Urban a o rok mladší Shalene Ehlersová byli koncem září v americkém státě Arkansas zatčeni poté, co se v tamějším kempu pokusili prodat své dvouměsíční dítě cizímu muži. Policisty přivolal správce zařízení, jenž společně s několika dalšími lidmi viděl, jak došlo k podpisu smlouvy.

V ní mimo jiné stálo, že dítě přejde do péče Codyho Martina za podmínek, že Urban s Ehlersovou již nebudou moci změnit názor a s Martinem ani dítětem se již nikdy nebudou pokoušet navázat kontakt. Za to měli dostat šek na tisíc dolarů (necelých 23 tisíc korun). Ještě předtím však za rodiči přišel další muž, Ricky Crawford, jenž nabídl, že si dítě vezme na noc, a za to nabídl balení šesti piv. Později pak silně podnapilý Crawford policistům sdělil, že dítě odnesl k Martinovi.

Policejní hlídka na místě navíc zjistila, že dítě je velmi zanedbané, zapáchá, kvůli dlouho neměněným plenkám má silnou vyrážku a také puchýře a otoky. Kojenec proto ihned putoval do péče arkansaských sociálních služeb.

Urbana a Ehlersovou k této značně nestandardní adopci vedla skutečnost, že péči o dítě vůbec nezvládali. Cody Martin policistům přiblížil, že když dříve o celé záležitosti mluvil s Ehlersovou, ta mu vylíčila, že „nefunguje mít tři psy a dítě“.

Oba tak putovali do vazby, odkud se Urban za pár dnů dostal na kauci 5000 dolarů (přes 113 tisíc korun), zatímco Ehlersová tam podle webu CBS nadále zůstala, protože jí úřady vypsaly kauci ve výši 30 tisíc dolarů (přes 680 tisíc korun). Oba pak čelí obvinění ze zanedbání péče o dítě a pokusu o sjednání nelegální adopce.

Čtrnáctiměsíční chlapeček spadl do kanálu, vyvázl jen špinavý od bláta

Koktejl

Výběr článků

Načítám