Hlavní obsah

Rappera Julia Foolia zastřelili během oslav jeho narozenin

V neděli ráno byl na parkovišti hotelu v Tampě na Floridě během oslav svých 26. narozenin zastřelen americký rapper Julio Foolio, skutečným jménem Charles Jones. Pachatelé stříleli na dvě auta, přičemž zatím jedinou obětí je Foolio, další tři lidé jsou nadále v nemocnici. Motiv a identita pachatelů dosud nejsou známy.

Foto: Instagram Julia Foolia

Julio Foolio

Článek

Nedělní smrtící střelba není prvním případem, kdy se Foolio setkal s násilím, informuje deník The Guardian. V jeho oficiální biografii na Spotify se píše, že jej násilí za prvních dvacet let jeho života připravilo o 15 přátel, někdo po něm střílel, když byl ještě náctiletý, a též zažil „dlouhodobé uvěznění“.

V roce 2021 jej pak škrábla kulka při střelbě v Jacksonville, přičemž Foolio palbu údajně opětoval.

Hudebně se Foolio proslavil drsnou emotivní trapovou muzikou (žánr se vyvinul z jižanského hiphopu). Jeho dílo od roku 2017 nasbíralo desítky milionů přehrání. Během své kariéry spolupracoval například s předním producentem Zaytovenem nebo rappery jako Blueface a G Herbo.

Když byl v roce 2022 zatčen kvůli přílišnému zatemnění oken svého auta a pokusu o útěk, za něž dostal šestiměsíční podmínku, u výslechu se jej zeptali, jestli na šířícím se násilí nenese podíl také jeho hudba. „Nemůžete prostě říct, že někdo umřel kvůli mojí hudbě,“ odvětil tehdy policistovi.

Zemřela hvězda Pirátů z Karibiku Tamayo Perry. Roztrhal ho žralok

Amerika

Výběr článků

Načítám