Hlavní obsah

Psa přivázal k plotu u dálnice a ponechal ho napospas hurikánu Milton

Giovanny Aldama Garcia byl v pondělí zadržen a obviněn z vážného týrání zvířat, protože svého psa minulý týden přivázal u floridské dálnice k plotu a nechal ho napospas záplavám způsobeným hurikánem Milton. Psa zachránila floridská dálniční hlídka. Video z akce zhlédlo na internetu již více než 12 milionů lidí.

Záchrana psa před hurikánemVideo: FHP Tampa

Článek

Na videu stojí pes zvaný Jumbo u drátěného plotu po hruď ponořený ve vodě. Třiadvacetiletý Garcia se hájí, že tam psa takto nechal, protože sám ze státu před hurikánem prchal a nenašel nikoho, kdo by se o psa postaral. Jumba se pak pokusil vyzvednout v útulku, ale nakonec se ho vzdal, informuje BBC.

Garciovi nyní kvůli opuštění psa hrozí až pět let ve vězení. Psovo jméno bylo zatím na počest jeho zachránců změněno na Trooper (označení pro člena hlídky). Podle státní zástupkyně Suzy Lopezové by Troopera, kdyby nebyl zachráněn, čekala jistá smrt.

Jeho příběh se „dotkl srdcí mnoha lidí“. O tom svědčí i to, že se k situaci v úterý na tiskové konferenci vyjádřil guvernér státu Ron DeSantis. „Psa prostě nepřivážete a nenecháte ho tam v bouři. Totálně nepřijatelné,“ uvedl. Oznámil, že Trooper bude nabídnut k adopci. Podle útulku, jenž se o něj po záchraně staral, se na něj již ptaly stovky lidí.

Milton před týdnem zasáhl Floridu jako hurikán třetího stupně. Ačkoliv se nejčernějším scénářům především včasnou evakuací podařilo zabránit, přišlo během něj o život nejméně 24 lidí.

FOTO: Hurikán Milton decimuje Floridu

Amerika

Výběr článků

Načítám