Hlavní obsah

Pět mrtvých po střelbě na narozeninové oslavě v USA

Po masové střelbě ve městě Florence v americkém státě Kentucky je nejméně pět mrtvých včetně střelce a tři zranění, informují média s odvoláním na policii. Podezřelý střelec zemřel v nemocnici se střelným zraněním, které si způsobil sám, když se neúspěšně pokusil ujet policii a sjel autem do příkopu, píše web stanice CBS.

Foto: Carolyn Kaster, ČTK/AP

Americká policie před domem, ve kterém došlo ke střelbě

Článek

Střelba se nestala na veřejném místě, ale na narozeninové zahradní oslavě 21letého muže. Policisté dorazili k domu dnes ve 2:51 ráno místního času a stále slyšeli střelbu, řekl novinářům šéf policie ve Florence Jeff Mallery. První dvě oběti nalezli policisté před domem a několik dalších zraněných uvnitř.

Účastníci oslavy podezřelého střelce znali, ačkoliv na oslavu údajně přišel bez pozvání; dotyčný byl už dříve odsouzen za sexuální zločin. Po střelbě na narozeninovém večírku se střelec pokusil uprchnout v autě, které svědkové policii popsali.

Šéf policie: Nikdy jsme se s tím nesetkali

Mrtvým obětem, dvěma ženám a dvěma mužům, bylo podle policie mezi 19 a 44 lety. Podezřelým střelcem byl 21letý mladík původem z města Florence.

„Nikdy jsme se s tímhle nesetkali. Víme, že se to děje napříč zemí, ale tohle je poprvé, co máme hromadnou střelbu ve Florence,“ řekl novinářům policejní šéf, jímž událost očividně pohnula, píše CBS.

Související témata:

Výběr článků

Načítám