Hlavní obsah

Pavel si zaběhal ulicemi Washingtonu

Prezident Petr Pavel si před summitem Severoatlantické aliance, který začne v úterý, šel ráno místního času společně se členy amerického Sokola zaběhat ulicemi Washingtonu. Informoval o tom na síti X, kde také zveřejnil fotografie.

Foto: Prezidentská kancelář

Prezident Pavel při ranním běhu Washingtonem

Článek

„V USA nás čeká nabitý týden. A do takového není lepší start než ranní běh Washingtonem s členy American Sokol,“ uvedl prezident v příspěvku na síti X.

ČTK uvedla, že se Pavel vydal na zhruba pětikilometrovou trasu v půl sedmé ráno místního času (12:30 SELČ). Doprovodilo ho 30 členů místního Sokola. „Po dnešním zhruba půlhodinovém běhu prezident přiznal, že ve vedru a vlhku byla aktivita náročná, zpříjemnily mu ji alespoň výhledy,“ uvedla ČTK. Ve městě bylo 29 stupňů Celsia, přes den by teploty měly vyšplhat na 36 stupňů.

Foto: Prezidentská kancelář

Prezident si zaběhal se členy místního Sokola.

Později v úterý se česká hlava státu chystá na setkání s představiteli amerického Kongresu, zastaví se však také u lavičky Václava Havla, která se ve Washingtonu nachází ve čtvrti Georgetown.

Summit NATO se koná do čtvrtka 11. července. 32 členských zemí má na programu tři pracovní jednání. Jedno z nich se bude týkat Ukrajiny a zúčastní se ho také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Putin se nezastaví před ničím, reaguje na bombardování dětské nemocnice Pavel

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám