Hlavní obsah

Opilá Američanka usnula s tříletou dcerou v rozžhaveném autě. Holčička zemřela

Anaheim

V americkém státě Kalifornie minulý týden zemřela teprve tříletá holčička poté, co ji její matka nechala v rozžhaveném autě ve chvíli, kdy teploty v Anaheimu dosahovaly až 45 stupňů Celsia. Informuje o tom americká televize ABC News, podle níž se v autě nacházela i žena, která ale přežila a nyní čelí obvinění. Agentura AP uvedla, že matka byla opilá.

Foto: Envato Elements

Ilustrační snímek

Článek

Matku s dcerou zavřenou v rozžhaveném autě našel rodinný příslušník, který okamžitě zavolal záchranné složky. Policisté společně s hasiči obdrželi hlášení v pátek okolo 16:20 (sobota 01:20 SELČ).

Obě následně odvezla přivolaná záchranná služba do nemocnice, kde byla později tříletá holčička prohlášena za mrtvou.

„Předběžnou příčinou smrti je podezření na komplikace způsobené úpalem. Na oficiální pitevní zprávu si ale budeme muset počkat,“ cituje ABC News prohlášení policie.

Otec v Německu nechal tříletého syna v rozpáleném autě a šel za prostitutkou

Zahraniční

V pátek odpoledne se teploty ve městě Anaheim pohybovaly okolo 45 stupňů Celsia. V době, kdy na místo dorazila policie, to bylo 40 stupňů. V uzavřeném autě ale mohla být teplota ještě daleko vyšší.

Policie jednačtyřicetiletou Hernandezovou vyslechla přímo v nemocnici a po lékařském vyšetření byla zatčena na základě obvinění z neúmyslného zabití a trestného činu zanedbání péče o dítě. Hrozí jí až 12 let vězení.

V autě bylo nalezeno několik prázdných lahví od alkoholu, uvedla policie s tím, že v současnosti probíhá vyšetřování. Podle agentury AP se později prokázalo, že žena byla opilá.

Nezisková organizace KidsAndCars.org uvedla, že letos zemřelo ve Spojených státech v rozpálených autech nejméně 31 dětí. Od roku 1990 pak nejméně 1116.

Matka nechala dvouletou holčičku v rozpáleném autě a šla do kadeřnictví. Dítě skončilo v nemocnici

Krimi

Výběr článků

Načítám