Hlavní obsah

Na zaoceánské výletní lodi vypadl z balkonu ve 13. patře malý chlapec

Dovolená snů skončila tragédií. Na zaoceánské lodi jménem Harmony of the Seas zemřel 12letý chlapec po pádu z balkonu rodinné kajuty, která se nacházela ve třináctém patře, píše web týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Loď Harmony of the Seas

Článek

Byl to poslední den týdenní plavby, loď mířila do Galvestonu v americkém státě Texas. Cestující měli před sebou poslední večer na luxusním plavidle, když se stali svědky tragické události. Chlapec si hrál s kamarády, s nimiž se během výletu seznámil. Zřejmě přitom přelezl zábradlí a zřítil se do atria lodi, kde se nacházejí bary a restaurace, píše Focus.

Zaměstnanci lodi se ho okamžitě pokusili oživit, ale neúspěšně. Vedení společnosti Royal Caribbean, která plavby na této zaoceánské lodi provozuje, smrt jednoho cestujícího potvrdila, ale neuvedla žádné další podrobnosti. Chlapec trávil dovolenou na palubě lodi spolu se dvěma sestrami a rodiči, napsal web deníku Bild.

Obří exploze na palubě tankeru. Húsíové se chlubí záběry z útoku

Blízký a Střední východ

Jedna svědkyně napsala na facebook, že spolu se svou rodinou byla svědkem tragického pádu. Nedokázala říci, zda chlapec při hře skočil, nebo spadl. „Odpoledne pršelo a balkony byly mokré. Rozhodně byste se z nich za normálních okolností nezřítili, ale pokud byste vylezli na židle nebo mokré stoly, stát se může cokoliv,“ uvedla.

Plavidlo patří k největším zaoceánským lodím na světě. Je 362 metrů dlouhé, 67 metrů široké a pojme 5 479 cestujících.

Loď v centru Prahy muselo narychlo opustit 25 lidí, do strojovny zatékala voda

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám