Hlavní obsah

Na venezuelskou viceprezidentku se zřítil strom

Venezuelskou viceprezidentku Delcy Rodríguezovou zasáhl padající strom v důsledku hurikánu Beryl, který se momentálně žene Karibikem a má na svědomí už nejméně šest lidských životů. „Byla těžce zasažena, ale je při vědomí,“ komentoval zranění političky venezuelský prezident Nicolás Maduro.

Foto: Profimedia.cz

Venezuelská viceprezidentka Delcy Rodríguezová

Článek

Rodríguezová utrpěla zranění v pobřežním regionu Sucre na severu země, kam odjela dohlížet na odstraňování škod způsobených hurikánem. Při silném poryvu větru se však podle prezidentova oznámení zřítilo několik papájových stromů, z nichž jeden zasáhl venezuelskou viceprezidentku. „Je silná. Už mi napsala a pozdravuje mě,“ řekl Maduro.

V autoritářském venezuelském režimu je Rodríguezová jednou z nejvlivnějších političek, někdejší ministryně zahraničí nyní mimo jiné dohlíží na obávanou tajnou službu Sebin. Její bratr Jorge Rodríguez je pak šéfem tamního parlamentu, podotkla německá agentura DPA.

Do zasaženého regionu Sucre už venezuelská vláda podle svého vyjádření vyslala na pomoc 3600 policistů a dalších lidí spolu s 2000 tunami pomoci. Hurikán Beryl, který ve středu mířil směrem k Jamajce, má dosud šest potvrzených obětí: v Grenadě zahynuli tři lidé, ve Venezuele dva, v ostrovním státě Svatý Vincenc a Grenadiny zemřel jeden člověk.

Ničivý hurikán Beryl zabil v Karibiku už šest lidí

Amerika
Související témata:

Výběr článků

Načítám