Hlavní obsah

Na ranveji v Atlantě se před startem srazila dvě letadla

Atlanta
Aktualizováno

Airbus A350, který měl letět do Tokia, připravil v úterý o ocasní část jet, jenž se měl vydat do Louisiany, při střetu na mezinárodním letišti Hartsfield-Jackson v Atlantě, hlavním městě amerického státu Georgie. Podle stanice FOX 5 jsou obě letadla vážně poškozená, pasažéři ani členové posádky neutrpěli žádné zranění, mnozí se ale vyděsili. Oba stroje patří podle portálu MailOnline americké společnosti Delta Air Lines.

Na ranveji v Atlantě se před startem srazila dvě letadlaVideo: Reuters

Článek

Na palubě obou strojů, které se střetly při pojíždění před startem, bylo dohromady 277 cestujících: 221 v airbusu a 56 v menším stroji, uvedla stanice FOX 5.

Podle vyjádření Delta Air Lines se křídlo Airbusu A350 „dostalo do kontaktu“ s ocasem menšího jetu pojíždějícího po sousední dráze. Křídlo i ocas jsou poškozené,“ uvedly aerolinky, aniž specifikovaly závažnost poškození.

Na sítích se objevilo video zachycující srážku.

„No, bylo to dost děsivé. Při pojíždění po ranveji na letu z Atlanty do Louisiany jiné letadlo, jak se zdá, uřízlo zadní část našeho letadla,“ uvedl na síti X Jason Adams, meteorolog z Tampy Bay na Floridě. Podle něj se přitom nejprve ozvalo skřípění kovu a poté hlasité rány. „Jsme ale v pohodě, nebyl žádný oheň ani kouř,“ doplnil.

Cestující krátce po incidentu oba letouny opustili a většině z nich na letišti pomohli najít jiný spoj do cílové destinace.

Mezinárodní letiště Hartsfield-Jackson v Atlantě je nejrušnější ve Spojených státech. Podle portálu MailOnline je „domovským“ letištěm Delta Air Lines.

Boeingu na letišti v Atlantě praskla při údržbě pneumatika. Exploze zabila dva lidi

Amerika

Výběr článků

Načítám