Hlavní obsah

Na Floridě se zřítil kus jeřábu i s dělníkem. Dopadl na auta na mostě

Ve Fort Lauderdale na Floridě se ve čtvrtečních odpoledních hodinách z budovy zřítil kus jeřábu. Jedinou obětí nehody byl dělník, který se zřítil s ním. Další tři lidé byli zraněni a v mostě, na nějž uvolněný kus dopadl, zůstala díra.

Na Floridě se zřítil kus jeřábuVideo: Reuters

Článek

Dělníci právě vysunovali rameno jeřábu postaveného na výškové budově, když se ze střechy zřítila plošina a s ní i pár kusů jeřábu, popisuje BBC. Na jednom z nich se nacházel dělník, který byl jedinou obětí incidentu. Jeřáb samotný zůstal připevněný k budově.

Záběry z mostu ukazují, že kus jeřábu dopadl na předek auta, jež přes něj přejíždělo. Tři lidé utrpěli zranění, přičemž dva z nich byli hospitalizováni a třetí byl ošetřen na místě. Žádné z obětí úřady nejmenovaly.

Jeden z řidičů, kteří přes most v inkriminovaný okamžik přejížděli, uvedl, že jeden z kusů se mu odrazil od auta a dopadl na vozidlo vedle něj. „Řídil jsem, ucítil jsem náraz, podíval jsem se nahoru a viděl jsem, jak ta modrá konstrukce padá. Šlápl jsem na brzdy,“ vypověděl. „Mám velké štěstí, že jsem naživu,“ dodal.

Úřady uvádějí, že zatím nevědí, proč se kus jeřábu zřítil. Zatímco na místě probíhá vyšetřování, bude most na neurčito uzavřen. Ve vozovce po jeřábu totiž zůstala díra. Řidičům bylo doporučeno, aby se oblasti vyhýbali, a doprava byla přerušena i na řece New River, která pod mostem protéká.

Do vln Pacifiku se zřítil kus legendární pobřežní silnice

Koktejl

Výběr článků

Načítám