Hlavní obsah

Myslím, že máma v nebi dávala na tátu pozor, prohlásila Ivanka Trumpová

Jen pár hodin po atentátu přicestoval bývalý prezident Donald Trump do města Milwaukee ve Wisconsinu, kde se zúčastní nominačního sjezdu Republikánské strany, napsala agentura AP. Doprovází ho jeho dcera Ivanka. Očekává se, že republikáni oficiálně nominují Trumpa za svého kandidáta na prezidenta v listopadových volbách.

Foto: Profimedia.cz

Ivanka doprovází svého otce Donalda Trumpa na sjezd republikánů v Milwaukee

Článek

„Vzhledem ke včerejším strašlivým událostem jsem chtěl odložit svou cestu do Wisconsinu o dva dny. Rozhodl jsem se, že nemohu dovolit ‚střelci‘ nebo potenciálnímu atentátníkovi, aby si vynutil změnu programu nebo cokoli jiného,“ oznámil Trump na platformě Truth Social. Dcera Ivanka je po jeho boku.

Ta na sociální síti X poděkovala agentům tajné služby a policii za nasazení při akci v Pensylvánii. „Děkuji vám za vaši lásku a modlitby za mého otce a další oběti dnešního nesmyslného násilí v Butleru v Pensylvánii. Jsem vděčná tajné službě a všem ostatním policistům za jejich dnešní rychlou a rozhodnou akci.“

Biden vyzval k uklidnění, slušnosti a férové hře v politice

Amerika

Na den přesně před dvěma lety přišla o matku Ivanu Trumpovou (†73). Modelka, která byla v letech 1977 až 1990 vdaná za Trumpa, zemřela na následky pádu ze schodů. „Myslím, že včera večer při pokusu o atentát dávala na tátu pozor,“ napsala Ivanka.

Úřady v neděli večer uvedly, že zatím nehodlají zpřísnit bezpečnostní opatření na republikánském sjezdu. Bezpečnostní složky nemají žádné poznatky o konkrétní hrozbě proti sjezdu či jeho účastníkům. „Plány, které jsou zavedené, budou pokračovat tak, jak jsou, máme v ně důvěru,“ uvedla Audrey Gibsonová-Cicchinoová, která má v rámci americké tajné služby bezpečnost na republikánském sjezdu na starost.

Zrůda, napsala o atentátníkovi Trumpova manželka Melania

Amerika

V těsném okolí republikánského sjezdu tak bude možné nosit střelné zbraně, protože to umožňují zákony státu Wisconsin, kde se akce odehraje. „Milwaukee ani žádná další jurisdikce v tom státě nemůže přehlížet zákon,“ uvedl podle stanice CNN starosta města Cavalier Johnson.

Trumpa postřelil na volebním mítinku ve státě Pensylvánie v sobotu pozdě odpoledne místního času dvacetiletý střelec. Při střelbě zahynul jeden účastník setkání a bezpečnostní složky zastřelily i samotného útočníka. Důvody jeho činu jsou zatím nejasné. Bývalého prezidenta střela zasáhla do ucha, z mítinku ho vyvedli osobní strážci.

Biden chce po útoku na Trumpa revizi bezpečnostních opatření

Amerika

Výběr článků

Načítám