Hlavní obsah

Když Trump prohraje, jdu sedět, řekl Musk a vulgárně zhodnotil svou situaci

Miliardář Elon Musk prohlásil, že pokud republikánský kandidát na amerického prezidenta Donald Trump prohraje v listopadových volbách, tak je „v prdeli“ a půjde sedět. Musk, který od státu získává miliardové zakázky pro své firmy SpaceX nebo Tesla, to prohlásil v podcastu Tuckera Carlsona, ve kterém často zaznívají dezinformace či vyslovené lži.

Elon Musk s Donaldem Trumpem na sobotním mítinku v PennsylvániiVideo: Reuters

Článek

„Jestli prohraje, tak jsem v prdeli,“ řekl doslova Musk, jehož cituje americký deník The New York Post (NYP). „Na jak dlouho myslíte, že půjdu sedět?“ zeptal se řečnicky. „Uvidím ještě své děti? To nevím,“ dodal.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Na mítinku vystoupil na podporu Trumpa ředitel Tesly a nejbohatší muž na světě Elon Musk, 5. října 2024

Musk to uvedl v souvislosti se svou „kritikou“ viceprezidentky Kamaly Harrisové. Právě kvůli tomu se domnívá, že by případná Trumpova prohra byla pro něj fatální. „Nepřetržitě Kamalu (Harrisovou) shazuji,“ uzavřel s tím, že ale ve skutečnosti kritizuje „mašinerii, kterou Harrisová představuje“, což už dále nijak nespecifikoval.

Podnikatel jihoafrického původu, který do USA přijel jako migrant, dále již poněkolikáté zopakoval, že v případě výhry Harrisové by se ve Spojených státech jednalo o ty vůbec poslední volby. Další by totiž podle něho byly ovlivněny přílišným přílivem migrantů.

Elon Musk tajně financoval republikány dávno předtím, než podpořil Trumpa

Volby USA

„Můj názor je takový, že pokud Trump tyto volby nevyhraje, bude se jednat o ty vůbec poslední volby,“ tvrdí s tím, že miliony migrantů, které Harrisová se současným prezidentem Joem Bidenem „dováží“, nakonec získají občanství a trvale převáží budoucí hlasování ve prospěch demokratů.

Musk už ale neřekl fakta, že za Bidenovy vlády Spojené státy daleko více deportují nelegální migranty, než tomu bylo za vlády Trumpa. Za republikánské administrativy v letech 2017 až 2020 bylo deportováno dohromady 2 001 350 migrantů, kdežto za demokratů od roku 2021 do půlky roku 2024 to byl více než dvojnásobek, konkrétně 4 271 500, vyplývá z informací amerického ministerstva vnitra, které citoval server Newsweek. Trump navíc opakovaně hlásá, že pokud vyhraje, zahájí masivní deportace.

Carlson, kterého vyhodili z Fox News, si do svého podcastu často zve kontroverzní osoby či rovnou dezinformátory. Pozval například samozvaného pseudohistorika Darryla Coopera, který lhal o tom, že za druhou světovou válku po roce 1940 mohl britský premiér Winston Churchill, protože „nepřijal“ mírové nabídky německého vůdce Adolfa Hitlera. Ten totiž podle něho chtěl po invazi do Polska mír.

Moderátor přímo v Moskvě vyzpovídal také ruského vůdce Vladimira Putina, který se překrucováním historie snažil ospravedlnit agresivní válku na Ukrajině. Carlson mu nijak neoponoval, byl to servilní rozhovor, který posloužil ruské dezinformační propagandě, hodnotila tehdy média.

Hitler chtěl mír, válčit chtěl terorista Churchill. Nesmysly historika samouka u Carlsona

Amerika

Výběr článků

Načítám