Hlavní obsah

Harrisové hrozí, že se dopustí dvou velkých chyb Clintonové, řekl bývalý britský velvyslanec

Kandidátka demokratů do amerických prezidentských voleb Kamala Harrisová se musí soustředit na rozhodující státy a neopakovat chyby Hillary Clintonové, uvedl v listu The Guardian bývalý britský velvyslanec ve Washingtonu Kim Darroch. Trumpa stále považuje za pravděpodobnějšího vítěze voleb, které se uskuteční 5. listopadu, i když v debatě byla Harrisová lepší. Clintonová však uspěla ve všech třech debatách, a přesto prohrála.

Foto: Profimedia.cz

Kim Darroch

Článek

Darroch, který musel z funkce odejít, když unikly tajné e-maily, v nichž kritizoval Trumpovu administrativu jako neohrabanou a nejapnou, je stále považován za experta na americkou politiku.

Podle jeho vyjádření pro list The Guardian je Trump v kampani méně přesvědčivý, než byl v roce 2016, „chybí mu energie, má mysl zaplněnou křivdami a je náchylnější být zmatený“.

Pořád si však dokáže jako málokdo získat ty, které společnost opomíjí, což je „talent, který mu zajišťuje trvalou základnu podporovatelů v zemi, kde každý třetí pracovník říká, že žije od výplaty k výplatě“.

KOMENTÁŘ: Klání o Bílý dům nerozhodnuto, reklamky a sázkaři si mnou ruce – Alex Švamberk

Komentáře

Neschovávat se před médii

Darroch upozorňuje, že kampani demokratů hrozí nebezpečí, že se dopustí dvou velkých chyb, jaké udělala i Clintonová.

Na Harrisovou naléhá, aby se ostře zaměřila na klíčové státy Michigan, Pensylvánii a Wisconsin, kde vyhrál Biden v roce 2020. Varuje, že se nyní mohou přiklonit na stranu Trumpa, pokud jim Harrisová nenabídne „ostře formulovanou konkrétní a zacílenou politiku, která přinese práci a naději“.

Druhou chybou Clintonové bylo schovávat se před médii. „V roce 2016 byl Trump všudypřítomný. Přijal by každé pozvání. Dokonce ráno nevyžádaně volal do zpravodajských pořadů, aby nabídl své pohledy na témata dne. Naopak Hillary Clintonová média blokovala a prohrála,“ připomněl Darroch. Harrisová přitom podle bývalého velvyslance používá scénář Clintonové.

Trump nechce další předvolební debatu

Volby USA

Výběr článků

Načítám