Hlavní obsah

Disney řadí zpátečku. Předplacení streamovací služby žalobě kvůli úmrtí manželky nebrání

Společnost Disney stáhla svou soudní námitku, že nemůže být zažalována mužem, jehož žena zemřela po návštěvě Disney Worldu, protože souhlasil s jejími právními podmínkami. V těch se píše, že se jakýkoliv spor mezi zákazníkem a korporací bude řešit v arbitráži. Vdovec s těmito podmínkami souhlasil, když před pěti lety po dobu jednoho měsíce využíval službu Disney+.

Foto: Reuters

Disney World

Článek

„Věříme, že tato situace vyžaduje citlivý přístup, aby se rodině, jež zakusila tak bolestivou ztrátu, urychlil proces rozřešení. Proto jsme se rozhodli vzdát našeho práva na arbitráž a nechat záležitost pokročit k soudu,“ sdělil BBC předseda parků a resortů společnosti Walt Disney Josh D’Amaro.

Soudní spor se týká úmrtí doktorky Kanokporn Tangsuanové, která loni v říjnu po pozření pokrmu v restauraci Raglan Road v parku Disney World v Orlandu na Floridě podlehla silné alergické reakci. Její manžel Jeffrey Piccolo tvrdí, že manželka personál restaurace na svou alergii na mléko a ořechy opakovaně upozornila.

Proto se Piccolo rozhodl majitele restaurace a společnost Disney zažalovat za zabití z nedbalosti. Společnost Disney se však hájila, že ji Piccolo žalovat nemůže, protože v roce 2019 na měsíc vyzkoušel službu Disney+ a tím souhlasil s jejími podmínkami užití. V těch se píše, že jakýkoliv spor zákazníka se společností se bude řešit v arbitráži. Tytéž podmínky odsouhlasil, i když si kupoval lístky do parku.

Manželka mu zemřela v Disney Worldu. Žalovat nás nemůže, protože si předplatil Disney+, tvrdí firma

Amerika

V arbitráži by o případu za zavřenými dveřmi rozhodovala nesoudní třetí strana. Je sice možné, že by společnost Disney dostala ještě přísnější trest než u soudu, ale dle právních expertů by pro korporaci bylo cennější vyhnout se negativní publicitě. Tu už jí ovšem zařídila vlastní soudní námitka.

Podle mnohých expertů byly v tomto případě posouvány limity smluvního práva, kdy společnost tvrdila, že smlouva na určitou službu se vztahuje na všechny její služby. Nyní už se veřejnost nedozví, zda by soud korporaci tuto námitku uznal. Místo toho může soud přikročit rovnou k Piccolově žalobě, který požaduje odškodné ve výši 50 tisíc dolarů (1,1 milionu korun) plus další náhrady spojené s utrpením, ztrátou příjmů a zdravotními a právními poplatky.

Hvězdu tarantinovek Michaela Madsena zadržela policie kvůli domácímu násilí

Amerika

Výběr článků

Načítám