Hlavní obsah

Desítky lidí v USA se přiotrávily pizzou. Bylo v ní THC

V americkém státě Wisconsin na severu země se v uplynulém týdnu neudělalo dobře několika desítkám lidí poté, co snědli pizzu s olejem obsahujícím THC, psychoaktivní látku nacházející se především v konopí. Podle spolumajitele pizzerie šlo o prosté nedopatření, uvádí britský deník The Guardian.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

Podle Guardianu se udělalo zle desítkám lidí, kteří si dali jídlo mezi pondělím a čtvrtkem v pizzerii Famous Yeti’s Pizza ve městečku Stoughton, asi třicet kilometrů od Madisonu, hlavního města státu.

Na to, že asi bude něco s inkriminovanou pizzerií v nepořádku, upozornili úřady záchranáři poté, co převezli do nemocnic pět lidí, kterým se udělalo zle po snědení pizzy z oné restaurace. Úřady poté uvedly, že dostaly tucty dalších podobných zpráv týkajících se pizzerie.

Podle dosavadního šetření kuchaři došel olej, tak si šel do sdílené kuchyně ve stejné budově pro další a omylem vzal kanystr s olejem, který obsahoval Deltu-9, jednu z forem THC.

Mezi projevy intoxikace THC se mohou objevit závrať, zvýšený krevní tlak, zvracení, úzkosti, paranoia nebo halucinace.

Spolumajitel Famous Yeti’s Pizza Cale Ryan uvedl pro místní noviny Wisconsin State Journal, že kuchař prostě vzal nesprávný olej. Podle Ryana jím byla „obohacena“ jedna várka těsta, ze kterého se dá připravit až šedesát pizz. Sám prý slyšel asi o dvaceti lidech, kteří si pizzu s THC olejem dali.

„Byli dost zhulení,“ konstatoval Ryan. „Intoxikovali se THC, tak si myslím, že je to spíš znepokojivé než cokoliv jiného, že se takhle cítili. Je to v podstatě jako jíst edibles (potravinové produkty obsahující THC), jen o tom člověk neví.“

Lidstvo kouří marihuanu už 2500 let

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám