Hlavní obsah

Dcera Navalného pracuje pro Kamalu Harrisovou

Darija Navalná, dcera zesnulého ruského opozičníka Alexeje Navalného, pracuje pro volební tým kandidátky na amerického prezidenta Kamaly Harrisové. Vyplývá to z LinkedIn profilu Navalné, podle něhož pro demokratickou kandidátku pracuje již od srpna.

Foto: Profimedia.cz

Darija Navalná

Článek

Dcera opozičníka podle svého profilu pracuje pro Harrisovou v americkém státě Pensylvánie, který je jedním ze sedmi takzvaných swing states, tedy amerických států, které mají velmi vyrovnanou podporu jak u republikánů, tak i demokratů a které obvykle rozhodnou americké prezidentské volby.

Darije Navalné je v současnosti 23 let. Letos v červnu dokončila své studium na Stanfordské univerzitě, kde studovala sociální psychologii a politologii, uvedl ruský exilový list The Moscow Times, který jako jeden z prvních upozornil na spolupráci Navalné s Harrisovou.

Alexej Navalnyj zemřel letos 16. února. Po jeho smrti se Darija a její matka Julija setkaly s americkým prezidentem Joem Bidenem i s viceprezidentkou a kandidátkou na prezidenta Harrisovou. Oba manželce opozičníka vyjádřily soustrast.

Harrisová později napsala článek pro deník The Time, kde uvedla, že Julija Navalná prokázala „mimořádnou obětavost a sílu“, když se rozhodla pokračovat v manželově práci. Navalná podle Harrisové také převzala roli lídra na světové scéně a slíbila, „že bude pokračovat v boji svého manžela za spravedlnost a právní stát. Dala novou naději těm, kteří bojují proti korupci a bojují za svobodné, demokratické Rusko.“

Navalnyj tušil, že z vězení živý nevyjde. Z jeho pamětí mrazí

Evropa

Výběr článků

Načítám