Hlavní obsah

Bella Hadid chce žalovat Adidas kvůli nepodařené kampani na tenisky

Americká modelka palestinského původu Bella Hadid chce zažalovat německou společnost Adidas za to, že firma ohlásila revizi své reklamní kampaně na sportovní boty, v níž Hadid figurovala.

Foto: Profimedia.cz

Bella Hadid

Článek

Sedmadvacetiletá Hadid se stala jednou z tváří marketingové kampaně na novou verzi kultovní běžecké obuvi Super Light 72 (SL72) uvedené na trh v roce 1972 pro letní olympiádu v Mnichově.

Její zapojení do propagace ale vyvolalo velký rozruch vzhledem k tomu, že tehdy během olympiády palestinské teroristické komando zmasakrovalo jedenáct izraelských sportovců a že Hadid, která má palestinské kořeny, je známá svými ostře protiizraelskými postoji.

Společnost Adidas na to reagovala veřejnou omluvou a příslibem, že kampaň „upraví“. Omluvila se také celebritám včetně Hadid, které se staly „tváří“ nové verze SL72, za „negativní dopady“ tohoto rozhodnutí pro ně osobně.

„Jsme si vědomi, že došlo ke spojení s tragickými historickými událostmi, i když to bylo zcela neúmyslné. Omlouváme se za veškerá utrpení, která to mohlo způsobit,“ uvedl Adidas v omluvě.

Foto: Adidas

Tenisky Adidas SL 72

To ale Hadid, která už několik let smluvně spolupracuje s Adidasem, nestačilo a zjevně se jí dotklo, že je dávána do souvislosti s mnichovským masakrem, který se stal před 52 lety. Belle Hadid je 27 let.

Podle serveru TMZ, který se odvolává na nejmenované „vlastní zdroje“ je Hadid kvůli tomu „rozhořčená“, protože „násilí je v rozporu s jejími postoji“. Najímá si proto tým právníků, kteří Adidas zažalují za poškození pověsti.

Bella Hadid, jedna z nejúspěšnějších a nejlépe placených top modelek v USA, je dlouhodobě známá jako hlasitá protiizraelská aktivistka. Na sociálních sítích mimo jiné sdílela tvrzení, že únosci z Gazy zacházeli se zajatci humánně a že pro jednoho z nich prý dokonce upekli narozeninový dort.

Osobně se také účastnila demonstrací, při nichž skandovala heslo „Od řeky k moři bude Palestina svobodná“. Míněna je řeka Jordán a Středozemní moře, mezi nimiž leží Stát Izrael.

Adidas se kaje za kampaň k reedici bot z krvavé mnichovské olympiády

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám