Hlavní obsah

Američanka za trest spoutala šestiletého syna. V tu chvíli jej brutálně napadl pitbul

Pitbul v americkém státě Ohio brutálně napadl a vážně zranil šestiletého chlapce poté, co hochovi jeho matka za spoluúčasti dvou mužů nasadila pouta na ruce a také nohy jako trest za to, že po psovi v domě neuklidil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dítě skončilo s těžkými poraněními na krku a na uchu v nemocnici, kam jej dopravil vrtulník záchranné služby, zatímco žena a její komplicové putovali do vazby. Jeden z mužů je majitelem domu a přítelem ženy, druhý majitelem psa.

Incident se odehrál tento měsíc v okrese Ashland. Pes zaútočil ve chvíli, kdy se trio dospělých chystalo ještě přivázat chlapce provazem k židli. Hoch spadl na zem a běsnícímu pitbulovi se nedokázal bránit.

„Obžalovaní mu (dítěti) nasadili pouta na ruce a druhou sadu pout na nohy,“ uvedl při slyšení podle deníku The Sun prokurátor Chris Tunnell. „Právě se jej pokoušeli přivázat k židli, když z ní chlapec spadl a ležícího na zemi jej napadl pitbul,“ dodal.

Matka podle svých slov „nevěděla“, že spoutání dítěte je nezákonné. Bránila se také tvrzením, že použitá pouta ani pes nejsou její.

„Nikdy jsem mu nechtěla ublížit, opravdu jsem to tak nemyslela,“ tvrdila. V obžalovacím spise ale podle magazínu People stojí, že zmíněná trojice „krutým způsobem chlapce fyzicky omezovala už delší dobu“.

Při vyšetřování také vyšlo najevo, že žena nemá syna ani svou dceru v zákonném opatrovnictví. Svěřeného do péče měla hocha jen v den incidentu, kdy s ním šla na návštěvu.

Na její propuštění z vazby stanovil soudce kauci ve výši 300 tisíc dolarů (6,8 mil. Kč), zatímco v případě jejích kompliců činí kauce 250 tisíc dolarů (5,6 mil. Kč), resp. 150 tisíc dolarů (3,4 mil. Kč).

Pitbul putoval do útulku, kde byl umístěn do oddělení pro obzvlášť nebezpečná zvířata.

Osmiletý chlapec v Michiganu zachránil mladší sestře život při útoku pitbula

Koktejl

Výběr článků

Načítám