Hlavní obsah

Trump už nechce jít do další debaty s Harrisovou

Prezidentský kandidát amerických republikánů Donald Trump vyloučil druhou televizní debatu se svojí soupeřkou Kamalou Harrisovou z řad demokratů. Exprezident tak reagoval na aktuální nabídku stanic Fox News a CNN, které chtěly opakovaný duel ještě před volbami 5. listopadu uspořádat. Republikán vzkázal, že demokratka už dříve jednu nabídku odmítla a nyní už je pozdě.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Donald Trump

Článek

„Poslední dvě debaty jsem vyhrál, jednu s křiváckým Joem (Bidenem), druhou se lživou Kamalou (Harrisovou). Přijal jsem pozvánku Fox News k debatě s Kamalou 4. září, ale ona to odmítla,“ napsal Trump na platformě Truth Social s tím, že také debatu mezi kandidáty na viceprezidenta podle něj vyhrál republikán JD Vance nad demokratem Timem Walzem.

„První, co bojovník po prohraném zápase udělá, je, že žádá opakovaný zápas. Už je velmi pozdě. Hlasování už začalo a žádné opakování duelu nebude!“ vzkázal Trump.

„Navíc Kamala včera řekla jasně, že by neudělala nic jinak než Joe Biden, takže není o čem debatovat,“ dodal nyní Trump s odkazem na to, že voliči už nyní mohou hlasovat v předstihu.

Vance a Walz se v televizní debatě přeli o migraci nebo Trumpových diplomatických schopnostech

Volby USA

Stanice Fox News navrhovala jako možné termíny opakovaného duelu 24. a 27. října. „Do odevzdání posledních hlasů zbývá měsíc a společnost Fox News Media by ráda představila poslední nabídku na debatu mezi viceprezidentkou Kamalou Harrisovou a bývalým prezidentem Donaldem Trumpem,“ napsal oběma kandidátům šéf společnosti Jay Wallace.

Uspořádání debaty v termínu 23. října nabídla i stanice CNN. Harrisová pozvání přijala, Trump měl podle televize čas do čtvrtka, aby tak učinil také.

Trump a Harrisová se v debatě střetli pouze jednou - 10. září na stanici ABC. V předchozím duelu se Trump v červnu na stanci CNN utkal s Joem Bidenem. Nepřesvědčivý výkon demokratického prezidenta notně přispěl k tomu, že nakonec kampaň za své znovuzvolení vzdal a místo sebe doporučil Harrisovou.

EXPRESS NOVINEK: Co ukázala první debata Harrisové s Trumpem

Express

Prezidentské volby v USA: Kdy budou, jaká jsou pravidla a kandidáti

Volby USA

Výběr článků

Načítám