Hlavní obsah

Tim Walz přijal nominaci Demokratů na post viceprezidenta USA

Guvernér Minnesoty Tim Walz na sjezdu Demokratické strany v Chicagu oficiálně přijal nominaci na viceprezidenta do nadcházejícího prezidentského hlasování ve Spojených státech. Jako svého volebního partnera si ho vybrala Kamala Harrisová, současná americká viceprezidentka a kandidátka demokratů na hlavu státu.

Foto: Reuters

Tim Walz (druhý zprava) s rodinou na sjezdu Demokratické strany

Článek

„Je pro mě ctí přijmout vaši nominaci na viceprezidenta Spojených států,“ řekl Walz spolustraníkům. V děkovném projevu se bývalý voják a pedagog věnoval svým kořenům a nastínil, co mohou Američané očekávat od Kamaly Harrisové v případě, že si ji v listopadu zvolí do čela země.

„Tohle je ta část - vystřihněte to a pošlete to svým nerozhodnutým příbuzným,“ řekl Walz na úvod. Harrisová podle něj bude usilovat o snížení daní pro střední třídu nebo zpřístupnění vlastního bydlení a postaví se farmaceutickým společnostem. „Ať už jste kdokoliv, Kamala Harrisová bude bojovat za vaši svobodu žít takový život, jaký chcete,“ dodal Walz.

Harrisová s Walzem budou ve volbách stát proti republikánským kandidátům exprezidentovi Donaldu Trumpovi a jeho potenciálnímu viceprezidentovi J. D. Vanceovi.

Mám Obamu rád, je to milý gentleman, překvapil Trump

Volby USA

Výběr článků

Načítám