Hlavní obsah

Harrisová při rozhodování o nominaci získala 99 procent hlasů delegátů

Aktualizováno

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová získala v hlasování o nominaci do prezidentských voleb ve Spojených státech hlasy 99 procent delegátů sjezdu Demokratické strany. Po skončení pětidenního on-line hlasování to podle agentury AP uvedlo stranické vedení.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Kamala Harrisová

Článek

To, že má Harrisová podporu dostatečného počtu delegátů, aby se stala prezidentskou kandidátkou demokratů ve volbách 5. listopadu, oznámila strana již minulý týden.

Viceprezidentka byla v elektronickém hlasování jedinou kandidátkou, její nominaci musí nyní formálně potvrdit sjezd, který začíná 19. srpna. Současný prezident Joe Biden se v červenci rozhodl o další mandát neucházet.

Harrisová vede nad Trumpem o jeden procentní bod

Volby USA

Harrisová by měla v následujících hodinách oznámit jméno viceprezidenta. Do nejužšího výběru se měli dostat dva lidé, a to guvernéři Pensylvánie a Minnesoty Josh Shapiro a Tim Walz, tvrdí televize CNN.

Shapiro je vycházející hvězdou Demokratické strany, jeho popularita by mohla být pro Harrisovou přínosem v nerozhodných státech. Walz je zkušeným lídrem, jenž by mohl pomoci Harrisové ve státech, které jsou známé podporou republikánských kandidátů, jako například Wisconsinu a Michiganu.

Trump od nástupu Harrisové do boje o Bílý dům zchudl o 900 milionů dolarů

Ekonomika
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám