Hlavní obsah

Budu usilovat o prezidentskou nominaci, potvrdila Harrisová

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová uvedla, že bude usilovat o prezidentskou nominaci Demokratické strany. Chce udělat vše pro to, aby porazila republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Prezidentskou kandidaturu Harrisové už podpořil nynější prezident Joe Biden, který v neděli oznámil, že o znovuzvolení v listopadových volbách nakonec usilovat nebude.

Foto: Profimedia.cz

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová

Článek

„Je mi ctí mít podporu prezidenta a mým záměrem je tuto nominaci získat. Během minulého roku jsem cestovala po celé zemi a hovořila s Američany o jasné volbě v těchto významných volbách. A v tom budu pokračovat i v následujících dnech a týdnech,“ vzkázala Harrisová v neděli v prohlášení, z něhož citují americká média.

„Udělám vše, co je v mých silách, abych sjednotila Demokratickou stranu – a sjednotila náš národ –, abych porazila Donalda Trumpa a jeho extrémní agendu Projektu 2025.  Do voleb nám zbývá 107 dní. Společně budeme bojovat. A společně vyhrajeme,“ napsala Harrisová.

Více než 900stránkový Projekt 2025, na který Harrisová narážela, je seznam velmi radikálních kroků, které si od možné další Trumpovy administrativy přeje ultrakonzervativní think-tank Heritage Foundation. Podílela se na něm přitom řada činitelů jeho předchozí administrativy. Sám Trump se od něj ale distancoval. „Některé z věcí, které říkají, jsou naprosto směšné a hrozné,“ napsal dříve exprezident na své síti TruthSocial.

Biden vzdal boj o Bílý dům

Volby USA

Související články

Výběr článků

Načítám