Hlavní obsah

Biden si nasadil čepici Donalda Trumpa

Americký prezident Joe Biden si jako gesto jednoty ve středu, tedy v den, kdy si USA připomněly výročí teroristického útoku z 11. září, nasadil na hlavu čepici Donalda Trumpa s nápisem jeho kampaně „Trump 2024“. Informuje o tom britská zpravodajská televize BBC.

Biden má na hlavě čepici s nápisem Trump 2024Video: AP

Článek

Šéf Bílého domu si čepici nasadil při návštěvě hasičů ve městě Shanksville v americkém státě Pensylvánie poblíž místa, kde se zřítilo jedno ze čtyř unesených letadel. Podle Bílého domu se jednalo o gesto jednoty, píše BBC.

„Biden jako gesto věnoval svoji čepici příznivci (Donalda) Trumpa, který poté řekl, že by si i on měl nasadit Trumpovu čepici. Biden si ji krátce nasadil,“ uvedl na síti X zástupce tiskového tajemníka Bílého domu Andrew Bates.

Z Bidenova gesta na sociálních sítích kolují záběry, na kterých je vidět, jak prezident vede přátelský rozhovor s příznivcem republikána Trumpa. Poté si oba vymění pokrývky hlavy.

Akce v Shanksville připomínala let 93 společnosti United Airlines, který byl v roce 2001 unesen teroristy z al-Káidy. Cestující se teroristům vzepřeli a zabránili jim v plánu narazit s letadlem do vládní budovy ve Washingtonu. Na palubě bylo 37 cestujících, včetně čtyř teroristů, a sedm členů posádky. Nikdo nepřežil.

Harrisová a Trump si na pietě za oběti 11. září podali ruce

Amerika
Související témata:

Výběr článků

Načítám