Hlavní obsah

Trump už má jasno. Starého rozbitého Bidena vystřídá slabá Kamala

Donald Trump už nad svým soupeřem v prezidentských volbách Joe Bidenem zlomil hůl. Nepočítá, že současná hlava USA bude pokračovat v předvolební kampani. Ve videu, které koluje na sociálních sítích, dává jasně najevo, že očekává Bidenovo odstoupení a nástup viceprezidentky Kamaly Harrisové do bitvy o Bílý dům.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Donald Trump

Článek

Na videu, které zveřejnil konzervativní americký portál The Daily Beast, je Trump zachycený v golfovém vozítku, jak se chystá strávit čas při svém oblíbeném sportu.

Rozmlouvá s fanoušky, kteří ho chválí za vystoupení v televizním duelu. Jen co sklidil chválu, pustil se Trump do svého soka: „Jak jsem to udělal s debatou minulou noc? Nakopl jsem toho starého, rozbitého srá… Odchází ze závodu.“ A pokračuje dál: „Prostě to vzdal, víte, vzdává závod,“ říká exprezident.

Po totálním propadáku, který Biden předvedl v první televizní debatě v rámci předvolebního boje, se objevují spekulace o tom, že se z volební kampaně stáhne. Bílý dům tyto úvahy popřel. Sám Biden se nechal slyšet, že rozhodně neodstoupí, tlak demokratů na amerického prezidenta ovšem roste. Ačkoliv je situace nepřehledná, Trump má jasno a počítá s tím, že bude mít nového soupeře: „… a to znamená, že máme Kamalu.“

„Biden je špatný chlap,“ pokračuje Trump a dává jasně najevo, že viceprezidentka je lepší kandidátka než současný prezident: „Myslím, že jako soupeřka bude lepší.“ Jeho obdiv ale nevydrží dlouho. „Je tak špatná. Je tak ubohá,“ říká Trump, zatímco jeho fanoušci s ním souhlasí.

Biden funguje jen šest hodin denně, připustili jeho poradci

Volby USA

Jak je exprezidentovým zvykem, skáče od jednoho ke druhému. Od Kamaly se vrátil k Bidenovi.

„Dovedete si představit, že by ten chlap jednal s Putinem? A čínským prezidentem, který je děsivou osobou. Je to děsivý muž, velmi tvrdý chlap,“ říká. Pak se už rozjíždí a vyráží na golfové hřiště. Než odejde, znovu se vrátí k předvolební kampani. „Právě jste oznámili, že to pravděpodobně vzdává,“ říká Trump o Bidenovi. A pak řekne, jak vypadá jeho další strategie: „Prostě do něj pořád šít, ne?“

Nejnovější průzkum deníku The New York Times zvyšuje dál tlak na Bidena. Průzkum, který se uskutečnil po televizní debatě, ukázal, že Donald Trump vede mezi pravděpodobnými voliči před Joem Bidenem v poměru 49 ku 43 procentům. Je to největší volební náskok v prezidentských volbách, který americký deník zjistil od roku 2015.

Demokratičtí guvernéři se po schůzce v Bílém domě postavili za Bidena

Volby USA
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám