Hlavní obsah

Karel je bůh, plesal Babiš nad Havlíčkem

Karel je bůh. Právě tak rozradostněný předseda hnutí ANO Andrej Babiš okomentoval výsledky krajských voleb po příchodu do volebního štábu hnutí.

Foto: Petr Horník, Novinky

Andrej Babiš (vpravo) a Karel Havlíček

Článek

Výsledek hnutí ANO ve Středočeském kraji, kde doposud vládly strany na půdorysu koaliční vlády, označil za neuvěřitelný. „Já jsem tomu nevěřil a on to dal,“ dodal rozradostněný Babiš.

Jde podle něj o důkaz toho, že hnutí ANO je „catch all party“. Zatímco Havlíček, který je premiérem stínové vlády ANO a do povědomí veřejnosti se zapsal jako dvojitý ministr průmyslu a dopravy, je podle Babiš přitažlivý pro podnikatele a živnostníky, Babiš podle svého mínění oslovuje důchodce, zaměstnance a mladé lidi.

O lídrovi kandidátky a možném hejtmanovi ani slovo

O lídrovi středočeské kandidátky ANO a potenciálním příštím středočeském hejtmanovi Tomáši Helebrantovi se Babiš nezmínil ani slovem.

I v ostatních krajích to podle Babiše vypadá pro ANO celkem dobře.

„Některé výsledky pětikoalice jsou dobré, pan (Martin) Kuba to odpracoval, byl strašně šikovný i v povodních, i když v porovnání s (Josefem) Bělicou žádné povodně neměl,“ uvedl Babiš na adresu jihočeského hejtmana, který ODS dovedl k vítězství.

Naopak jihomoravský hejtman Jan Grolich podle něj čtyři roky nic nedělal a „odehrál to na sítích“.

Vláda dostala v krajských volbách od ANO nakládačku

Krajské volby

Související články

Výběr článků

Načítám