Hlavní obsah

V senátních volbách známé tváře příliš neuspěly

PRAHA

V senátních volbách letos umělci a vrcholoví sportovci moc neuspěli. Jedinou výjimkou je Tomáš Töpfer, který v Praze 4 vyhrává s drtivým náskokem. Další herci jako Věra Chytilová či Martin Maxa se na předních pozicích neumístili.

Článek

Za herce se dá mluvit o úspěchu ještě u Taťány Fischerové. V Praze 2 totiž na druhém místě figuruje tato herečka a bývalá poslankyně s těsným náskokem na další soupeře.

Bugár i Pecková bez úspěchu

Na Litoměřicku na medaile tentokrát zřejmě nedosáhne bývalá lyžařka Květa Pecková, podle průběžných výsledků se držela s odstupem na čtvrtém místě. O příčku níž byl bývalý diskař Imrich Bugár (za ČSSD) na Jablonecku.

Neuspěl ani bývalý hlavní vojenský prokurátor a někdejší kandidát KSČM na prezidenta Miroslav Kříženecký, který kandidoval za Politiku 21 na Českobudějovicku. Podobný osud postihl na Chomutovsku bývalou nejvyšší státní zástupkyni Marii Benešovou (za ČSSD), která na postupující ztrácela 13 procent hlasů. Někdejší disident a bývalý důstojník BIS Vladimír Hučín byl na Prostějovsku až čtvrtý za kandidátem KSČM Jaroslavem Čížkem.

V Praze 8 nejspíš neuspěje podnikatelka a rodinná známá bývalého premiéra Stanislava Grosse (ČSSD) Libuše Barková, která byla podle průběžných výsledků až osmá, ani písničkář Jiří Dědeček (za Stranu zelených). V Praze 12 byla po sečtení hlasů z pětiny okrsků moderátorka Mirka Čejková, která kandidovala za Politiku 21, až sedmá.

Související témata:

Výběr článků

Načítám